MAKEDONIJA: Ponovo protesti na ulicama!

Posle incidenta u makedonskoj skupštini 24. decembra, kada su opozicioni poslanici pokušali da blokiraju raspravu o budžetu i potom bili izbačeni iz sale, od narednog dana svako veče opozicija je od 18 do 18.30 časova blokirala glavne saobraćajnice u gradovima

  • 7

Pristalice makedonske opozicije ponovo su, nakon Novogodišnih praznika, izašle na ulice svih gradova protestujući zbog, kako kažu, nedemokratskog postupanja aktuelne vlasti.

Posle incidenta u makedonskoj skupštini koji se desio 24. decembra, kada su opozicioni poslanici pokušali da blokiraju raspravu o ovogodišnjem budžetu i potom bili izbačeni iz sale, od narednog dana svako veče opozicija je od 18 do 18.30 časova blokirala glavne saobraćajnice u gradovima.

Na polustanim protestnim skupovima čije je moto - otpor, govore političari, predstavnici nevladinih organizacija i građani.

Nakon incidenata u makedonskom Sobranju, lider najveće opozicione stranke SDSM Branko Crvenkovski najavio je da će učestvovati na lokalnim izborima zakazanim za mart ove godine samo ukoliko bude prečišćen birački spisak i ukoliko izbori budu sprovedeni po standardima OBSE/ODIHR.

Ovih dana je takođe rečeno da će bojkota izbora najverovatnije biti i ukoliko ih ne sprovede tehnička Vlada.

Predsednik skupštine Trajko Veljanovski danas je saopštio da je nakon konsultacija sa predstavnicima političkih stranaka u parlamentu doneta odluka da poslanici koji bojkotuju rad Skupštine dobiju trećinu plate, kako u takvim situacijama nalaže Zakon za poslanike.

Iz SDSM su odgovorili da Veljanovski nakon dešavanja 24. decembra nema legitimitet i kredibilitet da se poziva na zakone.

(M. R. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    4. januar 2013 | 01:18

    DRZAVA MAKEDONIJA JE U GRCKOJ , A OVO SU SKOPLJANCI , !!!!!

  • ...

    18. februar 2013 | 15:21

    prvo poglednete vo svojot dvor pa potoa zborete za drugite a osven toa toa sto go kazuvate ne jadete gomna bez vrska bidete sigurni vo toa a ne muabet na vetar

  • Skopljanka

    4. januar 2013 | 12:03

    Nije nam lako, imamo svoju drzavu a kao da nemamo...Skopljanac mi i jesmo Srbi :)Nema makedonske nacije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA