VANDALIZAM USRED DANA: Oskrnavljeno pravoslavno groblje u Kninu

Do skrnavljenja je došlo juče oko 16 sati, a oštećena su mnoga grobna mesta, spomenici, krstovi, polupane vaze sa cvećem i razbacane po groblju

  • 3

Nepoznati počinioci oskrnavili su groblje kod Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Kninu, saopštila je Eparhija dalmatinska Srpske pravoslavne crkve.

"Oštećena su mnoga grobna mesta, spomenici, krstovi, polupane vaze sa cvećem i razbacane po groblju", navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici te eparhije.

Dodaje se da je do skrnavljenja groblja došlo juče oko 16 sati i da "počinioci nisu prezali da usred bela dana počine takvo nedelo".

"Nažalost, Hram i groblje su često, bolje reći permanentno meta vandalizma, te se pitamo dokle će ovo trajati", navodi Eparhija, dodavši da je policija, koja je obaveštena o tom nemilom događaju izvršila uviđaj.

"Kako smo informisani četvorica su zatečena na groblju ili kod groblja u momentu dolaska policije, negirajući da su to oni počinili", navodi se u saopštenju.

Eparhija dalmatinska SPC-a izražava nadu "da će počinioci biti pronađeni i da će se prema njima primeniti adekvatne zakonske mere".

(M. R. / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zile

    4. januar 2013 | 00:07

    Stoka ostaje stoka

  • ДАШОНИ

    4. januar 2013 | 07:34

    ИСКОМПЛЕКСИРАНА НАЦИЈА ПУНА НАЗАМИСЛИВЕ МРЖЊЕ, КОЈА НЕ САМО ДА РУШЕ БЕЗПОТРЕБНО СРПСКА ГРОБЉА, НЕГО ЈОШ УЗ ТО ЛАЖУ , КРАДУ, ПЉАЧКАЈУ СРПСКУ ИСТОРИЈУ, ЛАЖНО ОПТУЖУЈУ, НАСИЛНО ПРИСВАЈАЈУ СРПСКА БЛАГА И СРПСКЕ ВЕЛИКАНЕ, ПРОТЕРУЈУ, НЕГИРАЈУ СВОЈЕ СТРАВИЧНЕ ЗЛОЧИНЕ , УБИЈАЈУ СРБЕ, АЛИ ИМА НЕКО КО СТОЈИ ИЗНАД ЊИХ !!! А ТО ЈЕ БОГ КОЈИ ВИДИ СВЕ ШТА РАДЕ И ШТА СУ УРАДИЛИ МОЈОЈ СРПСКОЈ БРАЋИ И СЕСТРАМА!!!

  • "Los Komentar"

    4. januar 2013 | 04:35

    Ustašku im mamicu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA