BALKAN, BURE BARUTA: Beriši prioriteti nacionalno ujedinjenje i EU!

Albanski premijer je pored glavnih ciljeva svoje vlade govorio i o stanju albanske privrede koje se poboljšala u odnosu na 2011. godinu, poželevši srećnu Novu godinu svim Albancima

  • 0

Albanski premijer Salji Beriša izrazio je danas nadu da će Albanija u ovoj godini nastaviti da napreduje ka ispunjavanju svojih glavnih ciljeva koji su nacionalno ujedinjenje i evropske integracije.

Beriša je, poželevši srećnu Novu godinu svim Albancima, naglasio da se stanje albanske privrede poboljšalo tokom 2012. godine u odnosu na 2011, podsećajući da je većina albanskih kompanija 2012. ostvarila veći obrt nego u 2011.

Kako je javila albanska agencija ATA, Beriša je na prvom ovogodišnjem sastanku Vlade podsetio da od danas na snagu stupa ukidanje poreza na dodatnu vrednost za kupovinu proizvodnih postrojenja za mala i srednja preduzeća, što, kako je istakao, predstavlja veliki podsticaj za jačanje domaće proizvodnje i smanjenje broja nezaposlenih.

Beriša je rekao da albanske vlasti u saradnji sa privrednicima čine sve kako bi poboljšale poslovnu klimu u Albaniji.

- Najsigurniji način da se izađe iz ove dugoročne krize je da se poboljša poslovna klima i ohrabre domaće i strane investicije, a to se upravo i događa - rekao je on.

Albanski premijer je zatražio od ministara u Vladi da, u cilju borbe protiv korupcije, na sajtovima ministarstava objave brojeve telefona na koje bi albanski građani mogli da prijavljuju sve slučajeve koji ukazuju na mogućnost korupcije u javnoj administraciji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA