ZUBIN POTOK: Uhvaćen, pa pušten odbegli robijaš ubica iz Zabele!

Odbegli robijaš Srđan Logomora pušten je nakon što ga je pogranična policija privela u Prištinu, zbog činjenice da ima kosovsko državljanstvo i što se protiv njega na Kosovu ne vodi postupak

  • 0

Kosovska policija oslobodila je danas odbeglog robijaša iz zatvora "Zabela" kod Požarevca, koji je prethodno uhapšen u Zubinom Potoku na severu Kosova, potvrđeno je Tanjugu iz više izvora u kosovskoj policiji.

Kako su Tanjugu rekli izvori u kosovskoj policiji, odbegli robijaš, nakon što ga je pogranična policija privela u Prištinu, pušten je zbog činjenice da ima kosovsko državljanstvo i što se protiv njega na Kosovu ne vodi postupak.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je ranije Tanjugu da je jutros u osam sati u Zubinom Potoku lokalna policija uhapsila tu osobu i predala je "odeljenju pogranične policije u Prištini na dalju proceduru".

RTS je javio da se radi o Srđanu Lomigori, koji je u decembru prošle godine pobegao iz zatvora "Zabela" gde je sa još trojicom zatvorenika bio osumnjičen za krađu stvari na poljoprivrednom dobru.

Lomigora je u "Zabeli" robijao zbog više krivičnih dela, među kojima je i ubistvo izvršeno tokom razbojništva u Kruševcu, u aprilu 2002. godine. Nakon ovog zločina, Lomigoru je uhapsila UNMIK policija jer je krijumčario marihuanu, a potom ga predala pravosudnim organima Srbije.

Lomigora je iz "Zabele" pobegao nakon što je osumnjičen da je, zajedno sa još dva zatvorenika, krao stočnu hranu i opremu u zatvorskoj ekonomiji "Zvezda", a potom ih prodavao meštanima, preko zatvorske ograde.

Prilikom poslednje prodaje, 13. decembra, naišlo je zatvorsko obezbeđenje i uhvatilo dvojicu osuđenika, dok je Lomigora iskoristio priliku i pobegao.

(D. K.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA