NOVA PROVOKACIJA: Musliju u Dobrosinu opet istakao albansku zastavu

Bivši politički predstavnik rasformirane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca okačio je na jarbol kod groblja pripadnika bivše OVPMB zastavu koja je dan ranije skinuta

  • 1

Bivši politički predstavnik rasformirane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) Jonuz Musliju ponovo je na jarbol kod groblja pripadnika bivše OVPMB u Dobrosinu istakao albansku nacionalnu zastavu, koja je dan ranije skinuta, javila je danas "Radi-televizija Kosova".

Musliju je, kako je prenela RTK, rekao da je u pratnji saboraca iz Udruženja ratnih veterana u četvrtak u podne otišao u Dobrosin i ponovo postavio zastavu na isto mesto sa koga su je ranije uklonili pripadnici snaga bezbednosti Srbije.

- Ta zastava je sveta za narod Preševske doline i za stanovnike sela Dobrosin. Ali, pre svega, predstavlja svetinju za heroje i one koji su poginuli u ratu OVPMB - rekao je Musliju.

Bivši politički predstavnik rasformirane OVPMB zapretio je da će zastava na sve načine biti branjena od, kako je naveo, srpskih provokacija.

Pored Muslijua, i drugi sagovornici RTK su kazali da je zastava skinuta u sredu, istog dana kada je u bazi Žandarmerije u Dobrosinu boravio predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je u sredu, 2. januara, obišao deo jedinica Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti na teritoriji opštine Bujanovac i tom prilikom i podsetio da je policijski punkt u Dobrosinu nekoliko puta bio na meti albanskih terorista, ali da naše snage profesionalno i odgovorno odolevaju svim pokušajima destabilizacije mira.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Bujanoci)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA