Uhapšen saučesnik njujorškog kanibala

Majkl Venhajs (23) se, prema navodima policije, u februaru 2012. dogovorio, putem elektronske pošte, da plati 5.000 dolara policajcu da otme i dovede mu ženu, koju bi silovao

  • 2

Majkl Venhajs (23) iz Nju Džersija uhapšen je pod sumnjom da je planirao otmicu zajedno sa njujorškim policajcem, koji je, navodno, nameravao da kidnapuje žene, a zatim ih skuva i pojede.

Venhajs je uhapšen u svojoj kući u Nju Džersiju i izveden pred federalnog sudiju na Menhetnu, gde će odgovarati za optužbe za planiranje otmice. Prema optužnici, Venhajs se u februaru 2012. dogovorio, putem elektronske pošte, da plati 5.000 dolara policajcu da otme i dovede mu ženu, koju bi silovao.

Venhajs je još nekim osobama mejlom poslao fotografije mlade žene, svoje poznanice, i napisao da bi želeo da je kidnapuje.

Policajac Gilberto Vale (28) navodno je pristao da učestvuje u otmici i napisao da će žena biti omamljena, "spakovana u prtljag" i preneta u njegov kombi. Vale, koji je uskoro trebalo da bude unapređen, takođe je planirao otmice više žena, kako bi ih, u svojoj kući "ispekao i pojeo".

Međutim, Vale je neposredno pre izlaska pred sudiju poručio da se sa ovim pretnjama "šalio".

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA