Prohorov: Rusiji preti građanski rat!

Ruski milijarder smatra da srednja klasa koju je Putin ujedinio sada ne želi da odustane od svojih građanskih prava

  • 0

U Rusiji bi, u najgorem slučaju, moglo da dođe do građanskog rata, izjavio je Mihail Prohorov, kanditat na ruskim predsedničkim izborima u intervjuu nemačkom političkom nedeljniku "Špigl".

Milijarder je rekao da slogan ''Rusija bez Putina'' u njemu ne izaziva oduševljenje, naglasivši da ovoj zemlji "ne treba revolucija, već evolucija".

- Ja sam za Rusiju s Putinom, ali i s piscem Borisom Akunjinom i blogerom Aleksejom Navalnijem, koji zahtevaju Putinovu ostavku - istakao je Prohorov.

On je upozorio da bi u najgorem slučaju moglo doći do građanskog rata ako različite strane ne uspeju jedna s drugom da pronađu put približavanja.

- Putin ima svoje zasluge. Naročito u prvim godinama vladavine on je podeljenu zemlju ujedinio... Upravo ta nova srednja klasa, ti građani koji dobro zarađuju, ne žele na duže da odustanu od svojih građanskih prava - naglasio je Prohorov, dodajući da bi se pobrinuo za oslobođenje Mihaila Hodorkovskog ako bi postao predsednik.

Na pitanje novinara Špigla da li i "riba u Rusiji smrdi od glave", Prohorov je potvrdno odgovorio.

- Takođe i odatle. Tamo sede ljudi koji imaju dvostruki moral - poručio je Prohorov.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA