NEMAJU NI ZA GREJANJE: Grci zbog krize ilegalno posekli 13.000 tona drveća

U pokušaju da napune državne kofere, grčke vlasti su akcize na lož ulje uskladile sa akcizama na benzin što je još jedan udar na domaćinstva koja već tri godine trpe mere štednje

  • 0

Grčke vlasti su danas saopštile da su tokom 2012. zaplenile 13.000 tona ilegalno posečenog drveća, pošto su Grci počeli da seku šume da bi zagrejali domove u vreme rasta akciza na lož ulje u njihovoj prezaduženoj zemlji.

- Tokom 2012, vlasti su zaplenile ukupno 13.088 tona ilegalno posečenog drveća, 425 vozila kojima su drva transportovana i 426 komada alata za seču - saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine u Atini, a prenela AFP.

Ministarstvo je dodalo da je prošle godine podneto 3.105 žalbi zbog nelegalne seče šuma, uglavnom na severu zemlje, gde temperature zimi padaju na oko nula stepeni Celzijusa.

Grčke vlasti su, u pokušaju da napune državne kofere, akcize na lož ulje uskladile sa akcizama na benzin, što predstavlja još jedan udar na domaćinstva koja već tri godine trpe mere štednje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA