Baka spasla petoro unučadi od požara! (FOTO)

Baka Tami i njenih petoro unuka ispod pristaništa su proveli dva i po sata. Deda Tim je za to vreme pokušavao da spase kuću, međutim, kada je video da ni vatrogasci ne mogu ništa da učine, dovezao je čamac i spasao ženu i unuke

  • 0

Ova fotografija je raznežila mnoge! Naime, na internetu je objavljena fotografija bake Tami Holms iz Australije koja drži svojih petoro unuka neplivača izpod pristaništa dok oko njih besne požari. Kada je na internetu objavljena fotografija petoro dece i bake zbijenih u vodi Boni Voker, majka petoro mališana je pomislila da će ih zauvek izgubiti.

- Znala sam da će biti veoma teško održati troje dece neplivača iznad površine vode - izjavila je kasnije Boni, koja je u vreme požara bila na sahrani u drugom gradu u Australiji.

Međutim, zahvaljujući pribranosti i hrabrosti bake i deke, svi članovi porodice ostali su živi. Tami i Tim Holms čuvali su unuke Matildu (11), Lijama (9), Kejleba (6), Ester (4) i Šarlotu (1), dok su im mama i tata bili odsutni.

Oni su unuke sačuvali od katastrofalnih požara koji već danima bukte širom Australije, zbog čega je na hiljade ljudi napustilo svoje domove.

Naime, kada je požar zahvatio njihovu kuću u Daneliju (Tasmanija), baba Tami i njenih petoro unuka sklonili su se ispod pristaništa, gde su proveli dva i po sata.

Za to vreme deda Tim Holms pokušavao je da spase kuću, ali videvši da ni vatrogasci sa šmrkovima ne uspevaju da zaustave požar, potrčao je prema pristaništu ispod koga su se nalazili Tami i petoro unuka.

- Požar se brzo širio i proizveo je oblak dima, pepela i otpada i u nedostatku kiseonika jedva smo disali - rekao je Tim.

Uprkos opasnosti, on je izašao iz vode i dovukao mali čamac kojim je Tami i petoro mališana prevezao na sigurno.

- Molila sam se kao nikada u životu i mislim da su mi molitve uslišene - izjavila je zabrinuta majka petoro mališana posle ponovnog susreta sa porodicom.

(I. D. / Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA