DA LI STE ZNALI: "Prada" cipele se prave u Tuzli!

Renomiranu obući proizvodi i bosanska firma "Bosit Industri", u kojoj italijanski partner ima svoje supervizore. Pazi se na najsitniji detalj, a sve mora biti milimetarski precizno

  • 4

Vest da se u blizini Tuzle prave cipele renomiranog svetskog brenda "Prada" iznenadila javnost, ipak radnici "Bosit Industrija" u tome ne vide ništa spektakularno, jer oni cipele za "Pradu" izrađuju već pet godina.

- Saradnju sa italijanskim partnerima imamo još od 2007. godine. Najpre smo radili samo gornje delove obuće, a već dve godine radimo kompletne modele - rekao je direktor "Bosit Industrija" Miralem Bajraktarević.

"Bosit Industri" zapošljava oko stotinu radnika, a direktor Bajraktarević najavio je i proširivanje saradnje sa italijanskim partnerima.

- Oni se povlače sa azijskih tržišta. Mi imamo kadar, želimo da radimo, još nam samo nedostaje konkretna podrška države - rekao je Bajraktarević.

Italijanski partner u Lipnici ima svoje supervizore, a pazi se na najsitniji detalj. Sve mora biti milimetarski precizno, a radnici raspolažu sa dovoljnim količinama sirovine.

- Kada dobijemo repromaterijal, odstupanja su do jedan posto. Sirovina koja nije iskorištena uredno se vraća - kaže direktor "Bosit Industrija".

Radničke plate su u rangu kolega iz ostalih fabrika obuće, oko 240 evra odnosno 27.000 dinara.

Ipak, proizvodi koje oni prave, zahvaljujući brendu kakav je "Prada", prodaju se po basnoslovnim cenama od 300 do 1.500 evra.

(M. R. / Izvor i foto: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stiw

    10. januar 2013 | 10:23

    Ne samo u Bosni,prave se u Rumi...Prada,Guci..i mnoge druge svetske marke.. Fabrika obuce Ruma..ali trebalo bi ekipa Kurira da ode tamo i poseti radnike.. jer ne primaju plate,male su a rade i po 12 sati.. bez naknade za prekovremeno..

  • Stiw

    10. januar 2013 | 10:24

    izvinite,gadno sam pogresio..ne ekipa kurira..bljak.......ekipa TELEGRAFA :D :*

  • nina

    21. januar 2013 | 17:54

    takodje trebaju doci i u lipnicu da vide u kakvim uslovima rade radnice i koliko su placeni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA