DAČIĆ: Uhapićemo ministra koji je razgovarao sa Šarićem!

- Ako će Vlada da padne zbog Šarića, mi smo srećan narod - poručio premijer i dodao da od novina koje su objavile da postoje transkripti razgovora narko-bosa s političarima očekuje izvinjenje ako to nije tačno

  • 1

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da neće biti predsednik Vlade u kojoj ministri komuniciraju s pripadnicima kriminalnih grupa i da će biti uhapšen svako za koga se utvrdi da je razgovarao s odbeglim narko-bosom Darkom Šarićem.

- To su vrlo ozbiljne optužbe i ja ću lično insistirati da se taj slučaj reši, jer ukoliko je neko od ministara razgovarao sa Šarićem, on će biti uhapšen. Ukoliko to nije tačno, biće smenjen onaj ko je dao takvu informaciju - rekao je Dačić.

Premijer je dodao da nije informisan da postoje transkripti razgovora o kojima danas pišu dnevne novine. Jedan dnevnik je objavio da je izvesna strana bezbednosna služba "presrela" razgovor Šarića s neimenovanim državnim zvaničnikom u kom optuženi traži zaštitu od istrage i policije. Nije objavljeno ime ministra s kojim je navodno komunicirao Šarić.

- Taj medij mora da se zapita čemu služi ta informacija, jer nije korektno da se na takav način govori, znajući šta su ti vlasnici prošli. Oni treba da se sete da su bili hapšeni. Ja od njih očekujem najmanje izvinjenje ukoliko to nije tačno - rekao je Dačić i dodao:

- Dajte mi dokaze, dajte mi ime i prezime, taj neko će danas biti uhapšen.

Po rečima Dačića, sada se u medijima piše da će Vlada pasti zbog Šarića.

- Ako će Vlada da padne zbog toga, mi smo onda srećan narod. Podsetiću vas da su ta hapšenja Šarićeve grupe počela kada sam ja bio ministar unutrašnjih poslova - rekao je on.

Dačić je naveo da se potraga za tim kriminalcem neće uspešno završiti preko novina, već će ga samo upozoriti da promeni lokaciju na kojoj se skriva.

- Mi smo poslednje informacije dobili od Interpola da se on nalazi u Južnoafričkoj Republici ali nismo dobili podatke iz Interpola te zemlje šta se zaista desilo - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA