PARIZ: Kurdi protestuju zbog likvidacije aktivistkinja!

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals, koji je jutros obišao mesto zločina u 10. pariskom arondismanu, ocenio je da je reč o "ubistvu po kratkom postupku"

  • 0

Stotine Kurda okupilo se u Parizu u znak protesta zbog ubistva tri kurdske aktivistkinje u centru prestonice, čija je tela, sa prostrelnim ranama na glavi, francuska policija otkrila jutros u blizini Kurdskog instituta.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals, koji je jutros obišao mesto zločina u 10. pariskom arondismanu, ocenio je da je reč o "ubistvu po kratkom postupku", prenosi AFP.

Za istragu o ovom slučaju je zaduženo antiterorističko odeljenje pariskog tužilaštva, a prema prvim rezultatima istrage, žene su ubijene juče predveče.

Francuski mediji prenose, pozivajući se na izvore u policiji, da je među ubijenim ženama i jedna od osnivača militantnog separatističkog pokreta - Radničke partije Kurdistana (PKK).

Treća žrtva je bila mlađa aktivistkinja, prenosii Bi-Bi-Si.

Policijski izvori navode da nisu poznati motivi ovog zločina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA