POGINULI BRAT I SESTRA: Teška saobraćajna nesreća kod Požarevca

Putničko vozilo "fiat punto" najverovatnije je zbog prebrze vožnje udarilo u kamion koji je dolazio iz suprotnog smera

  • 7

Na obilaznici kod Požarevca, na putu ka Velikom Gradištu, danas oko 13 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je poginula Milica Josimović (15) iz sela Petka, dok je njen rođeni brat Milan, star 19 godina, podlegao povredama u operacionoj sali. U ovoj nesreći povređena su još dva mladića, Aleksandar M. (18) iz Požarevca i Miloš S. (18) iz sela Lučica.

Nesreća se dogodila na delu puta kod skretanja za Zabelu, kada je putničko vozilo "fiat punto", požarevačkih registracija, najverovatnije zbog prebrze vožnje, udarilo u kamion koji je dolazio iz suprotnog smera. Devojka je preminula na licu mesta, dok su tri mladića, sa teškim povredama, prebačena u požarevačku bolnicu. Međutim, ubrzo je preminuo jedan od povređenih mladića, za vreme operacije u bolnici.

- Jedan mladić preminuo je tokom operacije, u hirurškoj sali, drugi je operisan i dalje je životno ugrožen, dok je treći prebačen u beogradski Urgentni centar i nalazi se u komi -  rekao je dežurni lekar Jovan Milojković.

Prema pričama očevidaca, prizor nakon sudara bio je zastrašujući.

- Čuo se veliki prasak, kao kad bi eksplodirala bomba. Odmah sam sa komšijama izašao na ulicu i pritrčao vozilu, koje je bilo prevrnuto u jarku. Auto je bio sav zgužvan, a iz njega su se čuli jauci i pozivi u pomoć. Odmah je stigla i Hitna pomoć, ali za devojku nije bilo spasa - kaže očevidac Bojan Grašić.

Ova deonica na obilaznici predstavlja “crnu tačku” u saobraćaju, na kojoj se često dešavaju nesreće. Prethodna se dogodila pre četiri meseca, kada je na licu mesta poginuo Marko Dragićević (59) iz Kostolca, pošto se njegov auto sudario sa kamionom.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    11. januar 2013 | 20:09

    Strasno! Jadni roditelji!

  • zile

    11. januar 2013 | 20:08

    Zar nije vreme da se preduzme nesto na toj deonici kao npr. extra upozorenja i slicno pre nego sto pogine jos netko?Strasno je to sto se zna da na tom mestu svake godine netko mora da pogine a da se po tom pitanju apsolutno nista ne poduzima! Saucesce porodicama poginulih!

  • Nemanja Nemo

    12. januar 2013 | 02:27

    Nisu bre putevi krivi, nego ljudi! Hoce li ljudi shvatiti zasto postoje pravila u voznji, ogranicenha i svega ostalog?! :/

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA