UPALJAČ TERORIZAM: Kanađanka podmetnula čak 20 požara u SAD!

Rebeka Rubin (39), koja je poslednjih desetak godina provela u bekstvu od vlasti tokom najveće istrage u istoriji SAD za teroristički akt protiv životne sredine, izlazi danas pred sud

  • 0

Kanađanka Rebeka Rubin (39), koja je poslednjih desetak godina provela u bekstvu od vlasti tokom najveće istrage u istoriji SAD za teroristički akt protiv životne sredine, izlazi danas pred sud u Oregonu.

Ona je optužena za učešće u aktivnosti dve međusobno povezane grupe, "Fronta za oslobođenje Zemlje" i "Fronta za oslobođenje životinja" poznate i pod nazivom "Porodica" (The Family), koje su odgovorne za štetu od 40 miliona dolara, izazvanu podmetanjem više od 20 požara širom zapadnog dela SAD od 1996. do 2001.

Grupa je zapalila ski-centar u Koloradu, utočišta za divlje konje u Oregonu i Severnoj Kaliforniji, drvare i državnu šumarsku službu u Oregonu.

Rubin se novembra prošle godine predala američkoj policiji, a još dvoje optuženih je i dalje u bekstvu. Na suđenju 2007. desetoro članova te grupe je priznalo krivicu za zaveru radi podmetanja požara, i osuđeno je na zatvorske kazne. Rubin nije optužena za terorizam, ali optužnica ukazuje da su ona i drugi članovi "Porodice" pokušali da svojim akcijama zastraše privredu i vlasti, i da se osvete vladi. "Porodica" je raspuštena 2001. godine, ali je njenim članovima FBI ostao na tragu.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA