Amerikanci ulažu 60 miliona evra u nišku kasarnu

Američka kompanija "Klin ert kapital" planira da na zemljištu bivše kasarne "Bubanjski heroji" izgradi stambeno-poslovni kompleks

  • 0

Američka kompanija "Klin ert kapital" kupila je 15 hektara zemljišta nekadašnje kasarne "Bubanjski heroji" u Nišu i planira da uloži 60 miliona evra u izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa. Grad bi od prodaje zemljišta trebalo da zaradi 20 miliona evra, prenosi Srna.

Stambeno-poslovni kompeks će sadržati tržni centar, bioskop, zdravstvene i školske objekte. Američki investitor ima obavezu da ukloni sve objekte sa zemljišta, uredi i očisti zemljište i gradu prenese 21.000 metara kvadratnih stambenog prostora za potrebe Vojske Srbije u skladu sa ugovorom o razmeni imovine.

Ugovor o kupovini zemljišta potpisali su gradonačelnik Miloš Simonović i vlasnik američke kompanije Filip Bej, u prisustvu ambasadora Amerike u Srbiji Meri Vorlik. Simonović je rekao da će ovim projektom biti rešeno stambeno pitanje 300 porodica vojnih lica i da će doprineti razvoju grada. Naredni korak biće renoviranje i adaptacija Doma Vojske i otvaranje kongresnog centra.

- Biće otvorena nova, održiva radna mesta u oblasti građevine, jer će biti angažovane niške građevinske firme - naglasio je Simonović.

Bej je izjavio da bi građevinski radovi trebalo da počnu za šest do osam meseci, a na prostoru kasarne biće smešten i poznati američki univerzitet čije su osnovne studije u oblasti inženjerstva, kao i svojevrsni otvoreni umetnički centar koji će okupljati umetnike iz ovog dela Srbije.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA