Uhapšen sa stomakom punim paketića kokaina!

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su na aerodromu "Nikola Tesla" uhapsili srpskog državljanina M. I. koji je u stomaku krijumčario kokain

  • 0

Takozvana "mula", odnosno osoba koja krijumčari paketiće droge u stomaku, uhapšena je prekjuče na aerodromu "Nikola Tesla". Radi se o srpskom državljaninu M. I. koji je u Mozambiku progutao oko pola kilograma kokaina i pokušao da ga tako prošvercuje u Srbiju.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na aerodromu "Nikola Tesla" prekjuče su uhapsili srpskog državljanina M. I. koji je u stomaku krijumčario kokain. Ono što je neobično jeste to da je ova "mula", kako se nazivaju osobe koje krijumčare drogu u stomaku, doputovala iz Mozambika, a ne kao do sada iz Južne Amerike.

Krijumčar M. I. koji u Srbiji nema krivični dosije, posle hapšenja je odvezen u bolnicu, a kako još izbacuje paketiće droge koje je progutao u Mozambiku, pretpostavlja se da je u stomaku imao više od pola kilograma.

I do sada su na beogradskom aerodromu hapšene "mule" koje su mahom otkrivane kada im je pozlilo ili pregledom na skeneru. Svi ti krijumčari putovali su iz Južne Amerike, preko zemalja u Zapadnoj Evropi. Poslednja "mula" M. I. je, međutim, doputovala iz zemlje na jugu afričkog kontinenta.

- I veliki dileri su malo promenili način krijumčarenja, pa velike pošiljke kokaina brodovima idu, osim ka zapadnoj Evropi, i ka afričkoj obali. Zbog toga se u Evropi pojavilo više "mula" koje putuju iz Afrike i s ovog kontinenta krijumčare kokain - otkriva sagovornik.

(I. M. / Izvor: Blic / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA