Na Pešteru neverovatnih minus 36, u Sjenici minus 29 Celzijusa!

Najniža temperatura je u Sjenici, minus 29. Austobusi iz Gornjeg Milanovca nisu mogli da se pokrenu, jer je nafta u njima zaledila

  • 2

U celoj Srbiji jutros su zabeležene izuzetno niske temperature. Najniža temperatura od minus 36 stepeni je izmerena na Pešteru, dok je u Sjenici bilo "toplije" za nekih sedam stepeni.

- Očekujemo da će temperatura moći da padne i do - 38 naredne večeri - rekla je Danka Džogović za FoNet, podsetivši da je 1986. godine izmerena najniža temperatura ikada na Pešterskoj visoravni - minus 39,4 stepeni.

Minus 24 bilo je u Ćupriji, stepen toplije u Kruševcu, Kragujevcu i Leskovcu, a u Požegi su izmerena 22 stepena ispod nule.

Izuzetno hladno je i u Dimitrovgradu, Kraljevu, Negotinu, Smederevskoj Palanci, gde se temperatura kretala oko minus 20. U Gornjem Milanovcu jutros je izmereno je minus 21. U ovom gradu sedam autobusa "Autoprevoza"  jutros nije krenulo sa stanice. Nafta u dovodnim cevima do motora je zaledila zbog niske temperature.

Zbog neprohodnih puteva, niskih temperatura i nemogućnosti da đaci i nastavnici redovno stižu do škola, do kraja nedelje neće raditi osnovne škole u selima Studenica, Roćevići, Samajla, Vitanovac, Vitkovac i Godačica.

Snega i dalje najviše ima na Kopaoniku - 117 centimetara, na Crnom vrtu je 74, Sjenici i Zlatiboru po 65 centimetra. Na banatskim vodotocima očekuje se formiranje ledostaja, a na Velikoj Moravi i Tisi pojava priobalnog leda.

Meteorolozi prognoziraju da se do subote u Podunavlju i na planinama očekuje jak jugoistočni vetar s najjačim udarima u sredu, koji će biti i do 20 metara u sekundi.

(Telegraf.rs/Foto:Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prošle godine smo bacili 378 miliona atomskih bombi u okeane! (VIDEO) | TESTIRANJE

    23. februar 2014 | 03:41

    […] Ovog puta jedva da smo i osetili zimu (iako je zbog košave nekoliko dana bilo napeto), za razliku od primera radi 2012. godine kada je u ovo vreme temperatura išla i do 25 stepeni ispod nule, a u nekim delovima na…. […]

  • Miki_Belgrade

    31. januar 2012 | 13:32

    U Sjenici neverovatnih minus 29 Celzijusa! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/oP5otdZv via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA