HRVATSKA: Uhapšen "komandat Šamil" koji je pozvao na bombaške napade (VIDEO)

U splitsko-dalmatinskoj policiji zvanično su saopštili da su na osnovu video snimka koji je postavljen na Internetu, koji se odnosi na eksplozije u Zagrebu, utvrdili identitet osobe sa snimka

  • 4

Damir M. (41) sa područja Trogira uhapšen je rano jutros nakon što je na  "JuTjubu" otkrivena njegov video-snimak u kojem poziva na terorizam i nove napade u Zagrebu u kojem su prošle nedelje eksplodirale dve bombe, saopštila je splitska policija.

U splitsko-dalmatinskoj policiji zvanično su saopštili da su na osnovu video snimka koji je postavljen na Internetu, koji se odnosi na eksplozije u Zagrebu, utvrdili identitet osobe sa snimka.

- Uhapšen je muškarac nad kojim je u toku istraživanje zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno delo javnog podsticanja na terorizam -  izjavila je Antonela Lolić iz splitske policije koja istražuje da li još neko povezan sa mladićem i postavljenim videom.

Policija još uvek nije zvanično otkrila mladićev identitet i godine, ali mediji navode da je "komandant Šamil" Damir M. (41) i da radi kao službenik u Kadrovskom odeljenju trogirskog brodogradilišta Brodotrogir, a koji se do sada ni po čemu nije isticao.

PRETNJE SAMOPROZVANOG KOMANDANTA

Na Jutjubu je osvanuo video-snimak u kojem muškarac, koji sebe naziva "komandir Šamil", poziva na nove napade u Zagrebu i tvrdi da iza prošlonedeljnih eksplozija u hrvatskoj prestonici stoji "pokret otpora".

Kako piše "Večernji list", snimak na Jutjubu pod nazivom "Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu" postavila je organizacija Croatorum.

"Komandir Šamil" se u poruci obraća "drugovima i drugaricama revolucionarima" povodom akcija "pokreta otpora" i ističe kao nužno "da se pri napadima na neprijateljske ciljeve izbegnu žrtve".

- Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Brisela i NATO pakta u smislu obezvređivanja borbe pokreta otpora i prikazivanja članova pokreta otpora kao bezvrednih krvoločnika, bezumnika i ubica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice... - kaže "komandir Šamil" u svojoj poruci na Jutjubu.

On je u snimku vlast nazvao "dijaboličnom vladajučom klasom koja nama upravlja", i pozvao je na akciju putem društvenih mreža.

Kako "Večernji list" navodi, "komandir Šamil" govori dalmatinskim narečjem, dok se u pozadini čuje program na arapskom, pa postoji mogućnost da je reč o šali ili provokaciji.

Policija, međutim, istražuje ovaj slučaj kako bi utvrdila autentičnost videa i izjava koje se u njemu pominju, kao i tvrdnji da je upravo "pokret otpora" kriv za dve eksplozije u Zagrebu, za koje je, pod sumnjom da je odgovoran, ranije danas uhapšen 53-godišnji Vojislav B.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djani

    13. januar 2013 | 23:38

    hahahahah... Ovaj nije dobar s glavu uopste xD

  • smesno

    14. januar 2013 | 11:25

    Na sve lici samo ne na Dalmatinca!

  • Goran Paracin

    14. januar 2013 | 07:30

    koliko trebas da popustis zivcima.. citam i slusam i nemogu da verujem kako je JADAM GLUP I CEMUROZAN za ovakve kuka svaka PSIHIJATRIJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA