PUŠKARANJE U RUSIJI: Pucao sa prozora na vrtić, ubijen u akciji policije!

Muškarac, star oko 50 godina, ispalio je iz lovačke puške više hitaca na sportsku salu u kojoj su se deca igrala. Pucao i na policiju, koja je uzvratila vatru i ubila napadača

  • 2

Jedan čovek je pucao sa prozora na obdanište u gradu Salavat, na jugoistoku Rusije, posle čega su u njegov stan upali pripadnici ruske policije i ubili ga.

Čovek, star oko 50 godina, ispalio je iz lovačke puške nekoliko hitaca sa prozora svog stana u Salavatu, u republici Baškortostan, razbio prozor sportske sale u kojoj su se deca igrala, a jedna nastavnica je zadobila lakše povrede od delića stakla koje se rasprsnulo, javili su ruski mediji.

Ruski sajt life.ru piše da je prozor sportske sale pogodilo šest metaka, a da je staklo pogodilo u stomak jednu nastavnicu dok je izvodila decu iz sale, preneo je Rojters.

Direktorka obdaništa je o napadu odmah obavestila policiju, a stanovnici susednih zgrada su evakuisani.

Policija je najpre opkolila stan napadača i zatražila od njega da se preda, što je on odbio i počeo da puca kada su pripadnici organa reda upali u stan, nakon čega je stradao kada su policajci uzvratili vatru.

U Moskvi je u novembru prošle godine jedan advokat ubio petoro svojih kolega, nakon čega su vlasti počele da razmatraju uvođenje strožih zakona za posedovanje oružja.

Prodaja borbenog oružja u Rusiji je protivzakonita, a lovačke puške se mogu nabaviti uz odgovarajuću dozvolu.

(Telegraf.rs /Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jela

    14. januar 2013 | 16:31

    Tako treba sa bolesnicima, ubicama i nasilnicima. Metak u glavu i srce. Nikakva hapsenja.

  • John

    14. januar 2013 | 18:34

    A zlo upotrebe polozaja gospodjo pa recimo lazno nekog optuze i likvidiraju ga svako ima pravo na pravicno sudjenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA