SRBOBRAN: Ubio nevenčanu suprugu u alkoholisanom stanju!

Ištvan F. iz Srbobrana priveden je zbog sumnje da je u porodičnoj kući ubio suprugu Valeriju. Istraga je u toku, a sumnja se da je krivičnom delu prethodila svađa i tuča pod dejstvom alkohola

  • 0

Novosadska policija privela je Ištvana F. (59) iz Srbobrana zbog sumnje da je ubio svoju nevenčanu suprugu Valeriju Kohanec (55). Tragedija se dogodila u njihovoj porodičnoj kući.

Kako Telegraf.rs saznaje, zločinu je najverovatnije prethodila svađa i tuča podgrejana alkoholom.

Prema saznanjima našeg portala, krivično delo je izvršeno najverovatnije još sinoć, a policija je o događaju obaveštena rano jutros, kada je pozvana ekipa Hitne pomoći. Videvši da mu se supruga ne pomera od sinoć, osumnjičeni je jutros obavestio sina, koji je pozvao lekara.

Doktor je konstatovao smrt, ali nije želeo da izda umrlicu, već je videvši sumnjive povrede po telu preminule, o svemu odmah obavestio policiju.

- U kući su živeli sa dvanaestogodišnjim sinčićem, koji je verovatno sve to gledao. Pored njega imaju još dvoje starije dece, a Valerija iz prvog braka ima, takođe, dvoje dece. Jako su pili, a suprug ju je pijan često tukao. Ni ona nije bila imuna na alkohol, pa su se često i oko rakije svađali – priča jedna od komšinica.

Naša sagovornica kaže da je pokojna sinoć bila kod nje da traži jaja i 100 dinara kako bi detetu imala šta da spremi da jede. Iako je i ona volela da popije, prema tvrdnjama komšija, brinula je o sinu, ne dozvoljavajući da detetu bilo šta nedostaje.

- Ištvan nije radio, niti je bilo šta davao u kuću, dok je Valerija stalno išla da nadniči. Čak je jadna i za katolički Badnji dan išla da sakuplja povrće u polju kako bi imala da priušti detetu. Stalno joj je govorio da će je ubiti, što je na kraju, nažalost, i učinio. Nadam se da dete samo nije videlo kako mu otac tuče majku i kako ona umire!? - sklapajući ruke kaže komšinica, dodajući da je pokojnica stalno pričala da će ići supruga da prijavi kako je maltretira, ali to, ipak, izgleda nije učinila.

Meštani Srbobrana Ištvana su videli jutros oko sedam sati kada je išao u obližnji market da kupi rakiju. Iako je policijski uviđaj već uveliko bio u toku, on je kupio još jednu flašu alkohola pre nego su ga priveli u policiju.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji po nasilju u porodici zbog čega je bio i osuđivan. Pre tri godine mu je izrečena zaštitna mera obaveznog lečenja od alkoholizma.

(P. Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA