Gradonačelnik Korleonea traži oprošaj zbog mafijaških zločina

Gradić na Siciliji, sinonim za mafiju zahvaljujući filmovima i knjigama, zatražio je oproštaj zbog ubistava i oružanih obračuna koja su vršili "bosovi"

  • 1

Gradić Korleone na Siciliji, višegodišnji sinonim za mafiju zahvaljujući knjigama i filmovima, pre svega filmskom klasiku "Kum", zatražio je oproštaj zbog ubistava, oružanih obračuna i zastrašivanja koja su vršili "bosovi".

Gradonačelnik Leolućina Savona uputio je apel povodom 20 godina od hapšenja lidera mafije Salvatorea Rine, koji je dobio nadimak Zver zbog surovosti i brutalnosti.

Savona je u ime stanovnika grada uputio izvinjenje žrtvama mafijaške "vendete", bombaških napada i ubistava.

- Izvinjavam se u ime svih stanovnika Korleonea. Tražim oproštaj za prolivenu krv. Od mafije tražim da ode iz ove zemlje, odustane od borbe. Tražim da priznaju poraz i da se predaju - rekao je Savona tokom ceremonije održane povodom 20 godina od hapšenja Rine, koji je rođen u Korleoneu.

Salvatore Rina, poznat i kao Toto Rina, bio je prvi čovek Koza Nostre do hapšenja 1993. godine. Nasledio ga je Bernardo Provencano, koji je uhapšen 2006. Najveću moć Rina je stekao osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

(Telegraf.rs / Izvor: Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • John

    16. januar 2013 | 12:11

    Kako bi on fino se dogovorio i sa Bogom da vladaju po pola i da mu Bog da besmrtnost zauvijek Onda bi on rekao evo kad imam sad besmrtnost vidicete kiliko sam bolji prema vama od Jedinog Boga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA