DINKIĆ: "Svarovski" u junu gradi fabriku u Srbiji!

Austrijska kompanija u prvoj fazi zaposliće 550 radnika, a fabriku u Subotici gradiće srpske firme

  • 2

Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je dolazak čuvene svetske kompanije "Svarovski" na srpsko tržište!

- Austrijska kompanija namerava u junu da počne gradnju fabrike u Subotici, u kojoj će zaposliti 550 radnika - izjavio je Dinkić u Beču, posle razgovora sa izvršnim potpredsednikom kompanije "Svarovski" Karlom Vagnerom i direktorom za strateški razvoj za globalne operacije Volfgangom Viflerom.

Ministar je objasnio da su mu sagovornici nagovestili da će izgradnja fabrike biti započeta u junu ove godine, i da će građevinski radovi, kao i unošenje opreme biti završeni do drugog kvartala 2014.

- Fabrika, koja će biti izgrađena u narednih godinu dana, na 15.000 kvadratnih metara, zaposliće 550 radnika - rekao je Dinkić.

Srpski ministar je ocenio da je veoma dobra vest da jedna tako renomirana kompanija dolazi da investira u Suboticu, ali da je najvažnije što će fabriku u Subotici graditi srpske građevinske firme.

- Čelnici "Svarovskog" su mi rekli da će ovo biti samo prva faza i da su spremni, ako projekat bude uspešan, odnosno ako njihovi proizvodi budu i dalje imali dobru prođu na tržištu, da 2015. krenu u dalju fazu - istakao je Dinkić.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    16. januar 2013 | 13:27

    Nis,Leskovac,Pirot,Vranje,Aleksinac i sva okolna sela pa to je zalost.Sve pare uzima Beograd a njima nista ne ostane.Bruka i sramota.Treba se jug odvojiti kao sto ce i vojvodina da se odvoji za koju godinu

  • Glisa

    16. januar 2013 | 16:44

    Da a mi svi verujemo dinkicu,on je svestan da sledece izbore mislim na vanredne,da nece biti ni zadnja rupa na svirali pa sad mlati li mlati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA