KENIJA: Obamin polubrat kandidat za guvernera!

Iako kaže da gradi svoj sopstveni put, Malik Obama koristi svoje čuveno prezime kako bi stekao prednost u odnosu na konkurenciju, a veruje da će mu veze sa Vašingtonom pomoći da pobedi

  • 0

Kenijski polubrat po ocu američkog predsednika Baraka Obame pokrenuo je svoju sopstvenu političku karijeru najavljujući nameru da se kandiduje za funkciju guvernera jednog okruga u Keniji na izborima 4. marta.

Malik Obama (54) izjavio je sinoć za AFP da su ga dostignuća čuvenog brata inspirisala da se aktivno uključi u politiku u svojoj domovini.

- Kada gledam uspeh koji je moj brat postigao u Americi, osećam da bih izneverio svoj narod kada ne bih krenuo njegovim koracima i okončao njihovu patnju pomoću angažovanog, iskrenog i usmerenog liderstva - rekao je Obama, koji živi u Kogelu, na zapadu Kenije.

Obama, koji je ekonomista, kaže da je idealan kandidat da okonča "beskonačni ciklus siromaštva i nezaposlenosti koji uništava njegov narod".

- Mogu pouzdano reći da sam ja najbolji kandidat od svih ličnosti koje se nadmeću za tu funkciju, ako ni zbog čega drugog, onda zbog mog prezimena zato što imam veze uz pomoć kojih mogu da obezbedim razvoj u Siaji - objasnio je on.

Siaja je okrug u kome živi i nalazi se oko 100 kilometara od grada Kisumu na obali jezera.

Iako kaže da gradi svoj sopstveni put, Malik Obama koristi svoje čuveno prezime kako bi stekao prednost u odnosu na konkurenciju, u kojoj se nalazi i mlađi brat kenijskog premijera Raila Odinge.

U zemlji koja je podeljena između dominantnih političkih partija kao što su Narandžasta demokratska stranka, čiji je lider Raila Odinga, i Nacionalne alijanse, stranke zamenika premijera Uhurua Kenjate, Obama je nezavisni kandidat.

On kaže da će mu njegove veze sa Vašingtonom pomoći da pobedi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA