MEDOJEVIĆ: Država da konfiskuje mafijašku imovinu!

On je kazao da predlog crnogorske vlade da se uvede takozvani krizni porez na plate preko 270 evra predstavlja "najjeftiniju demagogiju" i pokazuje nepostojanje političke volje da se uđe u korenite i bolne reforme "bolesnog privrednog sistema Crne Gore"

  • 3

Lider Pokreta za promene i član Predsedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je danas da bi Vlada Crne Gore, umesto uvođenja kriznog poreza na plate, trebalo dodatno da oporezuje tajkune i konfiskuje imovinu nastalu organizovanim kriminalom.

On je kazao da predlog crnogorske vlade da se uvede takozvani krizni porez na plate preko 270 evra predstavlja "najjeftiniju demagogiju" i pokazuje nepostojanje političke volje da se uđe u korenite i bolne reforme "bolesnog privrednog sistema Crne Gore".

Medojević smatra da Vlada Crne Gore i dalje pokušava da ogromne štete, koje proizvodi "naopaka politika i korupcija u vrhu režima", nadomesti haračem koji treba da plati crnogorska sirotinja.

- Ukupna ušteda, nakon ovih tragikomičnih mera Vlade Crne Gore, biće manja od četvrtine troškova koje će budžet imati kada stignu računi povodom sporne privatizacije Kombinata aluminijuma "Podgorica" - naveo je on.

Medojević je, u izjavi medijima, predložio da se uvede porez na bogatstvo i dodatno oporezuju tajkuni.

- Jedna od mera je i da se konfiskuje imovina nastala organizovanim kriminalom i da se 6,25 milijardi dolara iznetih iz Crne Gore od 2005. godine vrati državi - kazao je on.

Prema njegovim rečima, Crna Gora bi eliminacijom šverca akcizne robe prema Kosovu uštedela najmanje dva puta više novca nego što će zaraditi uvođenjem dodatnih tri odsto poreza na plate.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    17. januar 2013 | 13:06

    Da uzimaju lopovhj od lopova,cisto sumnjam.Da Milo otima imovinu sam sebi,nije lud,lakse je da narodu nakace nove poreze.

  • Listerine

    17. januar 2013 | 17:00

    E dokle smo stigli kad nam ovakvi vode narod.Medojevic ljudina pff a sto nije glasao da se svima u parlamentu smanje plate prosle god zato sto je isti ko i svi.Samo svadjaju ovaj narod a ovakve, ,,velicine''pune dzepove.Sramota!

  • Ilija Čvorović

    17. januar 2013 | 15:27

    Slučajni sam svedok jedne od prevara koje je Milo sa svojim pajtašima a preko Gorana Karića kao posrednika napravio pre 5 godina kada je sa parama Crnogorskih penzionera kupovao nekretnine po Londonu. On sam(Milo Đukanović) ima kuću u Londonu na West Hampstead.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA