DROBNJAK: Putarima kasni 500 miliona dinara

- Bez obzira na to, putari mogu da obavljaju svoj posao - kaže direktor JP "Putevi Srbije"

  • 0

Javno preduzeće "Putevi Srbije" nije još dobilo 500 miliona dinara iz budžeta za decembar za zimsko održavanje puteva, izjavio je danas v. d. generalnog direktora Zoran Drobnjak, ističući da bez obzira na to putari mogu da obavljaju svoj posao.

Drobnjak je rekao da je reč o subvenciji za održavanje puteva u zimskom periodu, kao i da to preduzeće za januar po istom osnovu treba da dobije još 800 miliona dinara.

- Ne može, ipak, da se kaže da putari zbog toga nisu spremni za zimsko održavanje, pošto imaju obezbeđenu so, naftu, mašine i drugo, ali im novac koji kasni treba za pokrivanje plata i drugih troškova - istakao je Drobnjak.

Čelnik "Puteva Srbije" je rekao da je u ovom periodu slabija naplata putarine, od čega se dobija oko 30 miliona dinara dnevno i da se taj novac preusmerava putarima da bi mogli da pokriju troškove.

Drobnjak je podsetio da su "Putevi Srbije" privremeno preuzeli i održavanje oko 6.000 kilometara puteva lokalnih samouprava i naveo da za taj posao u novembru i decembru, takođe, još nisu dobili predviđenih 300 miliona dinara.

Samostalni sindikat putara Srbije je juče saopštio da putarska preduzeća zbog neodgovornosti države nisu potpuno osposobljena da obavljaju zimsku službu.

- Ovakva situacija, u slučaju da dođe do većih snežnih padavina, može imati teške posledice po stanovništvo i privredu - navedeno je u saopštenju.

Sindikat tvrdi da sredstva predviđena budžetom nisu preneta "Putevima Srbije" i da to javno preduzeće ne može da izvrši obaveze prema putarskim preduzećima. Putarska preduzeća zbog toga, kako je navedeno, nemaju osnovna sredstva za rad, a u mnogima radnici nisu primili zarade mesecima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA