Čuvena violina koja je pratila potonuće Titanika je pronađena?

Violina koja je ispratila "Titanik" na dno Atlantskog okeana izgleda da je pronađena

  • 0

Violina, koju je navodno svirao Volis Hartli, vođa orkestra na "Titaniku", je izgleda pronađena. Aukcijska kuća angažovala je stručnjake koji bi trebao da potvrde autentičnost pronađenog instrumenta.

Hartli i njegov orkestar ušli su u legendu posle odluke da ne prekinu sa muzikom, dok je brod tonuo. Novinski članci iz tog vremena navode da je telo violiniste pronađeno sa violinom oko grudi.

Posle toga, violini se gubi trag, ali se pretpostavlja da je poslata njegovoj verenici Mariji Robertson. Vlasnik instrumenta tvrdi da postoji pismo u Marijinom dnevniku u kome se ona zahvaljuje vlastima na vraćenoj violini.

Henri Eldridž, vlasnik aukcijske kuće poznate po tome što prodaje stvari sa "Titanika", izjavio je da su mu predstavljeni dokazi koji bi mogli da potvrde autentičnost violine. Rezultati provere bi trebalo da budu poznati do kraja godine. Ako se dokaže da je violina zaista pripadala Hartliju, mogla bi da postane najskuplji predmet sa "Titanika" koji će biti prodat na aukciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA