Ugljen-monoksid kojim su se otrovali Paraćinci curio iz agregata

Veštačenje stručnjaka iz Nacionalnog kriminalističko-tehničkog instituta u Beogradu pokazalo je da je koncentracija otrovnog gasa u prostoriji u kojoj je bio agregat bila dovoljna da ubije mladiće

  • 2

Mladići iz Svojnova preminuli su zbog trovanja ugljen-monoksidom koji je curio iz agregata, rekao je istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović.

Veštačenje stručnjaka iz Nacionalnog kriminalističko-tehničkog instituta u Beogradu pokazalo je da je koncentracija otrovnog gasa u prostoriji u kojoj je bio agregat bila dovoljna da ubije mladiće.

- Izvršena su veštačenja u zatvorenoj i otvorenoj prostoriji u kojoj se agregat nalazi - rekao je Petrović, i dodao da su u prostoriji sa otvorenim vratima i posle jednog sata proizvedene koncentracije ugljen-monoksida bile dovoljne da izazovu smrt. 

Reč je o benzinskom agregatu od dva i po kilovata.

Gas je prošao kroz dva prozora između prostorije u kojoj je bio agregat i prostorije u kojoj su boravili mladići. Prozori su bili zatvoreni, ali se pretpostavlja da nisu dobro dihtovali. 

Policija je 10. januara oko 8.30 sati u Svojnovu, u vikendici Bojana Atanaskovića, zatekla beživotna tela četvorice mladića – Miloša Atanaskovića (1995), Jovana Ilića (1995), Đorđa Marjanovića (1996) i Marka Živkovića (1993). 

Pronašao ih je vlasnik vikendice, otac jednog od preminulih mladića, koji ih je u sredu po podne odvezao u vikendicu kako bi tamo pravili roštilj i družili se pošto su bili na raspustu. 

Toksikološka analiza i obdukcija tela četvorice mladića potvrdili su da je smrt nastupila trovanjem ugljen-monoksidom.

Policija je saopštila da na nastradalima nije bilo nikakvih povreda koje bi ukazivale na drugi uzrok smrti.

Četvorica mladića su sahranjena u subotu 12. januara na seoskom groblju u Svojnovu.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krempita

    17. januar 2013 | 18:16

    Kako je gas uspeo da prođe kroz dva zatvorena prozora??? Ta priča nema veze sa mozgom. Gas je mogao izaći samo na auspuh agregata zajedno sa ostalim izduvnim gasovima, a u tom slučaju itekako ima miris i boju. Niko normalan ne bi sedeo u prostoriji punoj dima, a da ne otvori prozor. Ništa mi nije jasno, ovo je neka zabluda ili prevara.

  • brza strela

    17. januar 2013 | 20:53

    Ljudi za vikendice bez struje koristite solarne panele.plin za spremanje Ali bocu stavite napolje sa dva ventila,sistem kao Kamp kucice.za grejanje drvca, za dogrevanje solarni sistem od limenke za pivo,sistem uradi Sam.agregat po potrebi da ukljucite busalicu ,srafilicu, brusalicu...,i to da radi napolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA