Albanski srednjoškolci napali srpske osnovce!

Grupa Albanaca srednjoškolaca napala je u Kosovskoj Kamenici Srbe osnovce dok su posle nastave čekali školski autobus. Ovo je peti napad na srpske đake od početka školske godine

  • 5

Grupa Albanaca srednjoškolaca napala je u Kosovskoj Kamenici Srbe osnovce dok su posle nastave čekali školski autobus, izjavio je predsednik ove opštine Boban Jevtić, i dodao da je u selu Rajanovac zapaljena jedna prazna srpska kuća.

Jevtić je rekao da su osnovci napadnuti sinoć i da je kuća juče zapaljena.

Predsednik Opštine je naveo da je to od početka školske godine peti napad na srpske đake koji pohađaju Osnovnu školu "Desanka Maksimović", i dodao da nije bilo teže povređenih jer je školski autobus stigao kada je počela tuča.

- Na grupu od 20 srpske dece iz sela Berivojce, koja je ispred dvorišta škole čekala školski autobus, nasrnula je grupa od 20 albanskih srednjoškolaca. Počela je tuča, ali je srećom u tom trenutku naišao školski autobus, vozač je otvorio vrata i deca su kao na filmu uskakala unutra, bežeći od napadača - rekao je Jevtić.

On je dodao da je zbog učestalih napada albanske na srpsku decu u toj školi dogovoreno sa Kosovskom policijom da njihova patrola dežura dok deca čekaju autobus, ali da sinoć nije bilo patrole na uobičajenom mestu zbog čega je, prema njegovom mišljenju, i došlo do incidenta.

- Sa decom je u trenutku napada bio samo pedagog škole koji, zbog sve češćih incidenata, svakodnevno dežura dok po decu ne dođe školski autobus. To ovoga puta nije sprečilo napadače - rekao je Jevtić.

SVE LOŠIJA BEZBEDNOSNA SITUACIJA

Osnovna škola "Desanka Maksimović" je jedna od retkih srpskih škola u Kosovskom pomoravlju koja deli isto dvorište sa albanskom osnovnom školom, dok se u krugu od 50 metara nalazi i albanska srednja škola.

- Juče je u opštini Kosovska Kamenica zapaljena srpska kuća u selu Rajanovac u kojoj niko ne stanuje, a koja se nalazi u izdvojenoj mahali u tom selu. Ta kuća je i ranije bila meta podmetnutih požara, ali ovoga puta su je dokrajčili - rekao je Jevtić.

Jevtić je naveo da bezbednosna situacija u opštini Kosovska Kamenica nikada nije bila dobra, ali je nizom poslednjih incidenata dodatno pogoršana.

- Bezbednosna situacija je takva da roditelji razmišljaju da li da više šalju decu u školu. Ovakvi incidenti nas podsete gde smo i šta smo i da tu gde smo nećemo imati mira - rekao je Jevtić.

(M. R. / Beta/ Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    17. januar 2013 | 16:51

    Ih sad ispade da Albanci idu u srednju škoku

  • Oto

    17. januar 2013 | 22:13

    Uvek je tako u njihovoj krvi. Srednjoškolci na osnovce, 10 na jednog. Čudi ma da nisu zvali NATO i EU za pomoć protiv osnovaca.

  • delijesever

    17. januar 2013 | 18:58

    Јоооој слобо врати нам сеее

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA