Bačević: Srbija spremna za izgradnju "Južnog toka"

- Poseban zakon o "Južnom toku", kojim će taj gasovod biti proglašen projektom od nacionalnog značaja, biće usvojen do kraja januara - kaže ministar rudarstva u Vladi Srbije

  • 0

Ministar rudarstva Milan Bačević ističe da je Srbija spremna za početak izgradnje "Južnog toka", i dodaje da će poseban zakon, kojim će taj gasovod biti proglašen za projekat od nacionalnog značaja, biti usvojen do kraja januara.

- Poseban zakon o "Južnom toku", kojim će taj gasovod biti proglašen projektom od nacionalnog značaja, biće usvojen do kraja januara - kaže ministar rudarstva Milan Bačević, i naglašava da je Srbija spremna za početak izgradnje tog značajnog energetskog projekta.

- Na prvoj narednoj sednici taj zakon će biti usvojen na Vladi, prosleđen Skupštini, gde očekujemo da ćemo po hitnom postupku da ga usvojimo, jer su svi svesni značaja jednog takvog zakona - objašnjava Bačević.

Sve poslove koje srpske kompanije mogu da obave na tom projektu obaviće, kaže Bačević, i dodaje da postoji takav dogovor sa Ruskom Federacijom i da tu nema problema, niti će ih biti u postupku realizacije.

- Znam da će biti značajno prisustvo nekih ruskih kompanija, koje su specijalizovane za izvođenje i obavljanje te vrste stručnih poslova - zaključuje Bačević.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA