Ljajić ne očekuje drastično poskupljenje hrane

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine rekao je da će Vlada Srbije obezbediti nesmetano snabdevanje tržišta osnovnim životnim namirnicama uprkos najavljenim poskupljenjima

  • 1

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Rasim Ljajić izjavio je da ne očekuje drastično poskupljenje hrane posle najavljenog poskupljenja struje i gasa, ocenjujući da će zbog poskupljenja opasti i promet u trgovinama, zbog kupovne moći stanovništva koja je veoma mala.

Najavljeno poskupljenje struje od 12 odsto imaće efekat na rast inflacije od 0,8 odsto, ali će to poskupljenje neki iskoristiti kao povod za poskupljenje svojih proizvoda, rekao je Ljajić.

Vlada Srbije će obezbediti nesmetano snabdevanje tržišta osnovnim životnim namirnicama, uprkos najavljenim poskupljenjima hrane, najavio je Ljajić.

- Kupovna moć stanovništva je tako mala da će pasti promet u prodavnicama, tamo gde trgovci budu povećali cene proizvoda, i to je jedan od razloga zašto cene neće drastično rasti - ocenio je Ljajić, napominjući da niko ne može reći da cene hrane neće rasti posle poskupljenja struje i gasa.

(M. R. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SveTac

    20. januar 2013 | 15:40

    sramota je skupo i sada skoro mi je dosao drug iz Cikaga i kaze da je ovde tuga i zalost on sa 200$ nije mogao da kupi hranu ni za nedelju dana samo ono sto je mogao da kupi a u Cikagu moze da kupi hrane za 2o dana i da jede sta zeli. e Srbijo jadna li si

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA