Usvojen pas kome je voz odsekao noge

Keruša Lena, kojoj je voz u Nišu odsekao tri noge, uskoro će od jedne Italijanke dobiti proteze

  • 1

Ženka vučjaka, kojoj je prošle nedelje u Nišu voz odsekao tri noge, biće udomljena u Italiji, gde će joj nova vlasnica obezbediti proteze. Kuja, kojoj su njeni spasioci, Jelena Kostić iz niškog Društva za zaštitu životinja i veterinar Miomir Kostić, nadenuli ime Lena, uskoro će dobiti dokumenta koja će joj omogućiti da otputuje u novi dom.

Jelena Kostić je teško povređenu životinju pronašla na pruzi u niškom naselju Trošarina.

- Pas je bio sav krvav. Prišla sam mu, za čudo nije pustio ni glas. Uzela sam ga u ruke i odnela kod veterinara, mislila sam da neće preživeti. Međutim, nakon operacije lepo se oporavlja, počeo je da jede, živahan je, maše repom i raduje nam se – kaže Kostićeva.

Jelena je fotografije stradalog psa postavila na društvenu mrežu Fejsbuk pa su se javili mnogi koji bi želeli da udome Lenu.

- Obratila mi se i jedna žena iz Bolonje i ponudila da zbrine Lenu. Obećala je da će joj nabaviti i proteze kako bi mogla ponovo da hoda. Sad nama ostaje da joj obezbedimo dokumentaciju kako bismo mogli da je pošaljemo u Italiju. Mislim da ćemo to uspeti za dva meseca, taman kad se Lena oporavi – kaže Kostićeva.

Veterinar Miomir Kostić, vlasnik veterinarske stanice „Magna“ koji je keruši spasio život, kaže da su o njenom životu odlučivali minuti.

- Presudno za njeno preživljavanje je bilo to što je brzo doneta. Bila je teško povredjena, kosti su bile zdrobljene, a rane prljave. Prva dva, tri sata smo je zagrevali jer ne bi mogla da podnese operaciju. Sada više nije u životnoj opasnosti – objašnjava Kostić.

Društvo za zaštitu životinja Niša brine o oko šest stotina pasa lutalica.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    31. januar 2012 | 19:11

    Još uvek ima humanih ljudi! : Usvojen pas kome je voz odsekao noge http://t.co/aAXkOFXa #Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA