ZAGREB: Vođe Srba u sporu oko nekretnina vrednih 2,5 miliona evra!

- U neformalnim razgovorima saznali smo da Pupovac blokira povraćaj imovine, jer je zapravo želi za sebe. Naravno, on to u javnosti demantuje i ističe kako to nije istina i da je sam proces povraćaja veoma kompleksan - kaže Nikola Lunić, predsednik Privrednika

  • 1

Srpsko privredno društvo Privrednik godinama se već spori sa Srpskim narodnim većem oko dve zgrade u Zagrebu površine 10.700 kvadratnih metara, vredne oko 2,5 miliona evra. U jednoj od zgrada nalazi se samo prodavnica, dok ostatak zgrade propada.

Naime, Privrednik već godinama zahteva da mu se vrati imovina oduzeta tokom Drugog svetskog rata, a SNV Milorada Pupovca blokira taj povraćaj.

Nikola Lunić, predsednik Privrednika, rekao je za hrvatski portal  Jutarnji.hr kako mu je iz nekoliko izvora rečeno da upravo Pupovac koči čitav proces.

- U neformalnim razgovorima saznali smo da Pupovac blokira povraćaj imovine, jer je zapravo želi za sebe. Naravno, on to u javnosti demantuje i ističe kako to nije istina i da je sam proces povraćaja veoam kompleksan - kaže Lunić.

Zgrada oko koje se spore danas je u državnom vlasništvu, a nekada je pripadala Privredniku. Detaljnim istraživanjem ovog portala došlo se do informacija da je povraćaj imovine Privredniku bio pred finalizacijom pre promene vlasti.

Iz Privrednika su kontaktirali s novom vlašću, a navode i da su postigli neke dogovore i da je Vlada pokazala dobru volju da se povraćaj što pre obavi.

(I. D. / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rafael Vitez Boban

    21. januar 2013 | 16:20

    A ko ce Hrvatima vratit i obnovit sruseno i zapajeno po Srbiji,a vi kukate da nemate prava i da ste potlaceni,a u vlasti Hrvatske side i primaju place po 20 000 kuna bivsi teroristi krajine koji su abolirani ako znate sta to znaci,a vi pricate o nekon genocidu i raseljavaju pitajte ons Srbe koji su ostali kako in je i ond Hrvate u Srbiji pa cete donit zakjucak jednostavan jer ja znan jude koji zive u srbiji a Hrvati su na rubu su egzistencije,na margini pa vi kukajte tu smo mi krivi jadni li smo !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA