ŠARIĆ POSLOVAO I U GRČKOJ: Uskoro optužnica protiv Fricove udovice?

Istragu o pranju novca Darka Šarića atinsko tužilaštvo proširilo je i na suprugu njegovog pokojnog saradnika Dragana Dudića Frica

  • 2

Tuzilastvo u Atini proširilo je istragu o pranju novca Darka Šarica u Grčkoj i na suprugu njegovog pokojnog saradnika Dragana Dudića Frica, Zoju!

Kako prenose crnogorski mediji, grčkom tužilastvu je posebno interesantan račun na koji je navodno udovici uplaćena veća suma novca posle ubistva njenog supruga 2010. godine.

Podsetimo, zbog sumnje da su oprali milione evra od šverca kokaina za Darka Šarića grčka policija je ranije hapsila Dudićevu decu, Srđanu i Damjana, kao i Đuru Kapetanovića I Sašu Samardžića, a tada je saopšteno I da se traga za Darkom Šarićem, Goranom Sokovićem I Rodoljubom Radulovićem, za kojima je Srbija prethodno već raspisala poternicu.

-  Dudićeva deca u Atini su išla u školu, a njihov zadatak je bio da peru novac kroz kupovinu nekretnina - saopštila je tada policija.

Oni su, u međuvremenu, pušteni da se brane sa slobode, a grčki istražni organi navodno su otkrili dve kuće kupljene za gotovinu u atinskom predgrađu, kao i bankarsku dokumentaciju koja ukazuje na transfer oko 20 miliona evra.

Interesantno je i da je, kako prenose mediji iz Crne Gore, Dudiću u toj državi neposredno pred zaplenu više od dve tone kokaina u Urugvaju odobren kredit od preko 7,8 miliona evra.

- Potvrda toga je I sudski spor koji Zoja Dudić vodi protiv banke, jer je aktivirala hipoteku na taj kredit nad porodičnom kućom I šumom u Kotoru, za koju tvrdi da je stavljena bez njene saglasnosti, iako je ona u katastru uknjižena kao nosilac prava - prenose mediji.

Hipoteka je, kako navode, aktivirana jer je rok ​​za isplatu bio 1. novembar 2013. godine, a od ubistva Dragana Dudića Frica, stalo se sa otplatom kredita.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odpgj

    22. januar 2013 | 00:11

    Darko Šarić- Ministar trgovine Hahahahah :D

  • malogradjanin

    22. januar 2013 | 09:17

    Postoji li neka druga slika Šarića ili novinari imaju samo ovu sa ispalim jezikom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA