Britanka osuđena na smrt zbog šverca droge!

Sud u okrugu Denpasar u Indoneziji zaključio je da je Lindzi Džun Stanford (56) prekršila stroge zakone o švercu droge i da je narušila imidž Balija kao turističke destinacije i oslabila državni program prevencije trgovine drogom

  • 2

Zbog šverca kokaina vrednog dva i po miliona dolara indonežanski sud na Baliju osudio je Britanku Lindzi Džun Stanford (56) na smrtnu kaznu, iako je Tužilaštvo tražilo kaznu zatvora od 15 godina.

Sud u okrugu Denpasar zaključio je da je Britanka prekršila stroge zakone o švercu droge i da je narušila imidž Balija kao turističke destinacije i oslabila državni program prevencije trgovine drogom.

Tužilaštvo je tražilo kaznu od 15 godina zatvora za Sandifordovu, koja je uhapšena u maju kad su carinski službenici na aerodromu na Baliju otkrili 3,8 kilograma kokaina u njenom prtljagu, preneo je AP.

Ona je na sudu izjavila da je bila primorana da unese drogu u zemlju od bande koja je pretila da će nauditi njenom detetu.

Trenutno na izvršenje smrtne kazne u Indoneziji čeka više od 114 zatvorenika, od čega je najmanje 40 stranaca, a većina je osuđena zbog šverca droge. Od 1998. obavljena je egzekucija petoro stranih državljana, a od 2008, kada je deset ljudi osuđeno na smrtnu kaznu, nije bilo nijednog izvršenja.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA