Hrvat izmislio religiju, propoveda kupovinu bez PDV-a!

Mate Ćurković iz Zadra planira da, ukoliko mu Vlada usvoji predlog za novu religiju, otvori lance trgovina po Hrvatskoj u kojima bi građani mogli da kupuju namirnice a da Vlada ništa ne zaradi

  • 2

Zadranin Mate Ćurković, predsednik udruženja Zadar i ekološki aktivista, došao je na ideju da osnuje novu religiju u Hrvatskoj koja bi se zvala Konzumenti. Kako kaže, sledbenici ove religije bi verovali u materijalne vrednosti bez PDV-a.

Svoje pitanje, postavio je Vladi Hrvatske na njihovoj Fejsbuk stranici.

- Ako se može osnovati religija u Hrvatskoj, vredi li za nju isti zakon za udruženja gde smo u sistemu PDV-a ako imamo više od 85 hiljada kuna prometa ili se, ipak, primenjuje zakon pod kojim je i naša Crkva, a koja ne plaća ništa - nastavio je Ćurković.

On dodaje da bi "njihova religija otvorila lance trgovina po Hrvatskoj u kojima bi građani mogli da kupuju namirnice a da Vlada ništa ne zaradi".

Ideja o religiji je odmah naišla na pozitivne komentare. Ako odgovor Vlade bude pozitivan, Ćurković poziva hrvatske građane da svi zajedno osnuju svoju novu religiju s konzumentima kao sledbenicima.

- Pa da vidimo koliko bi nam hrvatska vlada tolerisala bavljenje nečim od čega neće dobijati prihod.  A mi zapravo tražimo samo ono što Crkva u Hrvatskoj radi već odavno - zaključio je.

(I. D. / Kamatica.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    22. januar 2013 | 17:45

    Svaka religija je izmišljena jedino što ova zvuči dobro

  • Sentinel

    22. januar 2013 | 14:08

    U tu veru odma ulazim i sirim je svetom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA