Drašković: Kako znate da su Bojović, Simović i Kalinić pucali na mene?

Andrija Drašković i Zoran Nedović, koji su prema optužnici iz 2004. bili mete Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića, Sretka Kalinića i Miloša Simovića, izjavili su pred Specijalnim sudom u Beogradu da ne terete četvoricu osumnjičenih

  • 1

Andrija Drašković i Zoran Nedović, koji su prema optužnici iz 2004. bili mete Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića, Sretka Kalinića i Miloša Simovića, izjavili su pred Specijalnim sudom u Beogradu da ne terete četvoricu osumnjičenih, kao i da se ne pridružuju njihovom gonjenju.

- Koliko znam, nisam bio u sukobu ni sa kim. Ne pridružujem se krivičnom gonjenju niti ističem imovinski zahtev - rekao je Drašković, koji je doveden iz zatvora u Sremskoj Mitrovici u kome služi kaznu od devet godina zbog ubistva.

Drašković je potvrdio da je na kolonu automobila u kojoj je bio pucano 2004. iz auta u pokretu, ali je rekao da nije video ni koje je marke automobil niti ko je ispalio hice.

- Meni je, kao oštećenom, stalo do istine. Ali nije mi jasno kako uopšte znate da su oni pucali na nas? Ne znam ni šta ću vam ja uopšte ovde, oni se sami cinkare. Sam događaj je prežvakan, postoje stvari koje su prethodile, a koje su meni bitnije, ali one izgleda sud ne zanimaju - rekao je Drašković i objasnio da bi njemu bilo važnije da sazna kako su ljudi koji su pucali znali kada će sleteti na beogradski aerodrom.

Ni Zoran Nedović nije bio raspoložen da priča o događaju od 27. jula 2004. godine kada su napadači pucali na kolonu vozila u kojoj je bio. Tada je ubijen njegov telohranitelj Milutin Jovičić, dok su dvojica, kao i on sam ranjeni.

- Ne sećam se ničega. S ovim ljudima nemam ništa, niti ih poznajem. Ne teretim ih, niti im tražim odštetu. Da učestvujem više u ovome - neću, a vi me slobodno kažnjavajte - rekao je Nedović, koji je u početku odbijao da odgovara na pitanja Bojovićevog branioca, advokata Borivoja Borovića, nazivajući ga "menadžerom". Međutim, pošto ga je sudija upozorio da mora, jer je u postupku svedok koji se zakleo da će govoriti istinu, on je na kraju ipak popustio.

Nastavak suđenja zakazan je za 14. mart u sudnici Centralnog zatvora, u kom je ovo suđenje i danas održano iz bezbednosnih razloga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Astra

    22. januar 2013 | 15:23

    Ovaj Borovic bi i Hitlera branio samo ako dobro plati. Jos odvratnije mi je kad cujem krunski argument da je on profesionalac. A da li si ti uopste covek i da li se sve u tvom zivotu moze izracunati? Odvratno, mizerno, neljudski i verujem da ce sud vremena biti onaj konacni. Nece se imati potomci cime podiciti osim prljavim parama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA