OPTUŽEN: Komentator BBC-a kriv za silovanja devojčica

Stjuart Hol (83), poznat po ekscentričnim komentarima fudbalskih utakmica, optužen je za napad na 10 devojčica uzrasta od devet do 16 godina. Sledeće suđenje zakazano je za 7. februar

  • 2

Britanska policija optužila je još  jednog voditelja britanske medijske kuće Bi-Bi-Si (BBC) Stjuarta Hola (83)  za jedan slučaj silovanja i 14 slučajeva seksualnog napada.

Sumnja se da je on, prema navodima policije, ta dela počinio od 1967. do 1986. godine.

U optužnici se navodi da je Hol napao 10 devojčica uzrasta od devet do 16 godina, a da je silovao i jednu devojku (22).

Bivši sportski komentator britanske medijske kuće uhapšen je juče pošto je došao u policijsku stanicu na zakazani razgovor, a pušten je uz kauciju do 7. februara, kada treba da se pojavi u sudu, javila je agencija Frans pres.

Hol je 50 godina bio jedno od zaštitnih lica Bi-Bi-Sija, poznat po ekscentričnim komentarima fudbalskih utakmica, a prošle godine je odlikovan Ordenom britanske imperije.

Policija je naglasila da optužnica protiv njega nije deo istrage o skandalu oko zlostavljanja dece, u kojem je učestvovao drugi čuveni voditelj Bi-Bi-Sija, sada pokojni Džimi Sevil.

(M. R. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA