OPET INCIDENTI: Albanci nasrću na Srbe na Kosovu!

Dva Albanca pucala na ženu u selu Osojane. Pucano i na zgradu opštine. Na kuću braće Jovanović sinoć baćena dva molotovljeva koktela

  • 9

Na Kosovu se od jutros desilo nekoliko novih incidenata. Dva Albanca pucala su na ženu u selu Osojane. Pucano je i na zgradu opštine, a na kuću braće Jovanović sinoć su bačena dva molotovljeva koktela.

Dvojica Albanaca iz sela Zablaća pucala su na ženu u selu Osojane na Kosovu. Ona tom prilikom nije povređena.

Pucano je i ka zgradi opštine. U toku je uviđaj koji vrši policija, a u ovim trenucima je blokirana zgrada opštine.

Nepoznate osobe bacile su prethodne noći na domaćinstvo braće Aleksandra i Nebojše Jovanović iz Bresja u opštini Kosovo Polje dva molotovljeva koktela koja su pričinila manju materijalnu štetu, saznaje "KIM" radio.

Aleksandar Jovanović je "KIM" radiju ispričao da su molotovljevi kokteli bačeni na štalu, da niko nije povređen i da je šteta minimalna.

- Jutras u šest sati krenuo sam da nahranim stoku i onda sam primetio razbijene flaše sa benzinom. U manjem požaru izgorelo je nešto stočne hrane, veća šteta je izbegnuta jer je bilo vlažno pa vatra nije mogla da se proširi - kazao je Jovanović.

Porodica Jovanović je jedna od preostalih 15 srpskih porodica u Bresju, a tokom prošle godine oni su u svojoj štali zatekli naoružanog Albanca, koga su tu držali zatvorenog dok policija nije došla. Takođe, do sada nepoznati počinioci su im na parceli zapalili preko dve hiljade bala sena.

Aleksandar Jovanović kaže da je njegova prodica gotovo svakodnevno izložena različitim pritiscima i da su čak i fizički napadani.

- Albanci žele da odemo iz ovog mesta. Na kraju ispašće da smo mi krivi zato što smo tu, jer da nismo, ne bi bilo problema - kazao je Aleksandar.

Jovanovići su slučaj prijavili kosovskoj policiji, koja je izvršila uviđaj.

RTK: Srbi rušili spomenike

Radio-televizija Kosovo prenela je da kosovska Informativna agencija poseduje informacije da su određene grupe Srba ovih dana oštetile svoja groblja. Izvor iz ove agencije rekao je za RTK da su Srbi to uradili "kao deo političkog scenarija Srbije da krivicu bace na Albance".

- Određene bezbednosne strukture Srbije su direktno uključene u organizovanje uništavanja srpskih grobalja u nekim delovima Kosova sa ciljem da se u velikoj meri ublaži i oslabi međunarodno reagovanje na akciju srpske Žandarmerije u kojoj je uklonjen spomenik herojima OVPMB u Preševu - rekao je za RTK izvor iz kosovske Informativne agencije.

Prema istom izvoru, Srbija pomoću svojih elemenata na Kosovu pokušava da uništi svaki dosadašnji uspeh države Kosovo, želeći da na taj način oslabi jake pozicije koje Kosovo kao država postiže na međunarodnoj sceni.

- Ponavljanje scenarija iz 1981. godine sa rušenjem srpskih grobalja kada je to uradila sama Srbija kako bi krivicu prebacila na Albance je zločinački poduhvat u kome Albanci treba da budu vrlo svesni mračne pozadine pošto sada svi napori Srbije idu u pravcu uništavanja države Kosovo i izazivanja događanja koja su, bez svake sumnje, teška, neprihvatljiva i protiv albanske tradicije, kao što je rušenje srpskih grobalja na Kosovu -  naglasio je izvor iz kosovske Informativne agencije.

(I. M. / Izvor: B92, Radio KIM)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpski vojnik-Vojska se budi.

    23. januar 2013 | 15:26

    Srtpite se Srbende,samo jos malo.Shiptari ce pokusati da napadu Juznu Srbiju i tu ce slomiti zube sa svim Shiptarima na Kosovu.A onda mi dolazimo.

  • krempita

    23. januar 2013 | 16:52

    Braćo Srbi, jel se slažete da na proleće potamanimo šiptarsku gamad. Dosta su imali polu republiku.

  • Ivan CH

    23. januar 2013 | 16:44

    Opasan si Fadile, evo bas smo se uplasili. Samo ste se malo preracunali, jel je Americi bio Interes Kosovo, a za Albance u MK, u presevskoj dolini i u CG i Grckoj i generalno zaboli ona stvar. Tuzno je da to sami priznajete, da ne bi sami nista mogli, da se krijete ko misevi iza nekoga. Kada ste toliko hrabri, veliki i jaki, koliko to uvek probate da predstavite svima u svetu (imam tu mogucnost da vas slusam i gledam ovde po svajcarskoj, da covek pomisli da ste neki bitan faktor u svetu), zasto se sami ne suprodstavite i borite hrabro, a ne kao kukavice!?!? Uvek ste to bili i ostali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA