RATEL: Nismo krivi što nema "ajfona" u Srbiji

Nadležni tvrde da oni samo rade u skladu s postojećim propisima i apeluju na uvoznike da na vreme apliciraju za uvozničke dozvole

  • 9

Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) saopštila je da nije odgovorna što "ajfon" ne može legalno da se nabavi u Srbiji, reagujući na prozivke uvoznika da im preobimnom dokumentacijom i propisima onemogućava da ovaj telefon prodaju na našem tržištu.

- U medijima su se nedavno pojavili tekstovi koji govore o nemogućnosti uvoza "ajfon" uređaja u Srbiju. RATEL želi da objasni da je Ministarstvo nadležno za poslove elektronskih komunikacija donelo Pravilnik o radio i telekomunikacionoj opremi kojim su propisani uslovi koje takva oprema mora da ispuni pre stavljanja na tržište. Resorno ministarstvo je imenovalo RATEL kao telo koje ocenjuje usaglašenost radio i telekomunikacione opreme i propisalo dokumentaciju koju proizvođači ili uvoznici opreme moraju da podnesu i na osnovu koje se ocenjuje usaglašenost opreme sa pravilnikom - navodi se u saopštenju RATEL-a.

Kako tvrde u ovoj agenciji, do sada su izdali više stotina potvrda o usaglašenosti radio i telekomunikacione opreme.

- Agencija apeluje na proizvođače i uvoznike da za opremu koju nameravaju da uvezu blagovremeno dostave kompletnu dokumentaciju propisanu Pravilnikom - navode u RATEL-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Ja

    23. januar 2013 | 20:46

    Ma da kako da ne!!! Skoro je jedna Bg firma pokusala da uveze 200 iphona i nije im bilo odobreno. Nije problem samo u Ratelu vec i u celoj drzavi, zakonima itd. Zasto nema Store? Zasto nema Paypal, iako ga imaju neke drzave poput Albanije itd??? Pa verovatno su krivi paypal, apple sto ih nema kod nas. Oni su krivi a ne MI. Zato i toliko napredujemo kao drzava!!!

  • Klisura

    24. januar 2013 | 01:01

    Тако је, већина нема шта да једе, плаћа редовно рачуне и крпи крај с' крајем али ајфон мора да се има!

  • Bojan

    24. januar 2013 | 00:35

    Hoces da uvezes?Prvo pitanje je:"A koliki je moj deo?"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA