Ukrajinski kralj čelika kupuje smederevsku železaru?

Saradnik Rinata Ahmetova razgovarao u Beogradu sa državnim vrhom Srbije

  • 0

Ukrajinski "kralj čelika" Rinat Ahmetov, vlasnik nekoliko čeličana u Evripi i Ukrajini, zainteresovan je za kupovinu smederevske železare, saznaje Blic.

List piše da je najbliži saradnik Ahmetova boravio u ponedeljak u Beogradu i sa državnim vrhom Srbije razgovarao o preuzimanju železare u Smederevu koji je Vlada Srbije otkupila od američke kompanije Ju-Es-Stil za jedan dolar.

Poznavalac njegovog biznisa iz Ukrajine tvrdi da je reč o najznačajnijem proizvođaču čelika u Evropskoj uniji, kao i ozbiljnom trgovcu električnom energijom.

- Njegova najveća konkurencija su nemačke čeličane, ali i Ju-Es-Stil u Srbiji. Otuda i tolika zainteresovanost. Proizvodi sve moguće vrste rude, među kojima i gvožđe i koks. Kroz rudarstvo i metale u 2010. godini je prihodovao 9,4 milijarde dolara, istovremeno je proizveo 35 miliona tona gvožđa - kaže izvor.

Navodi se da Ahmetov u Ukrajini važi za čoveka koji u proizvodnju konstantno uvodi nove tehnologije i čiji radnici redovno primaju plate.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA