Kosovska vlada obnavlja porušene spomenike

Postupajući po nalogu specijalnog predstavnika EU na Kosovu, kosovski zvaničnici doneli su odluku o izdvajanju "dovoljne sume novca" za obnovu svih porušenih spomenika na Kosmetu

  • 1

Vlada Kosova, postupajući po nalogu specijalnog predstavnika Evropske unije na Kosovu Samjuela Žbogara i zahtevu ambasadora Kvinta grupe, donela je odluku o izdvajanju "dovoljne sume novca" za obnovu svih porušenih spomenika u poslednjih nekoliko dana na srpskim grobljima na Kosmetu.

Odluku je potpisao premijer Kosova Hašim Tači, a ona je usledila nakon oglašavanja međunarodnih zvaničnika, potvrdili su izvori bliski specijalnom predstavniku EU na Kosovu.

Prethodno je doneta odluka o izdvajanju sredstava za obnovu porušenih nadgrobnih spomenika na groblju u Kosovu Polju.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DAČA-ČODRA

    23. januar 2013 | 23:42

    CIU, CIU, CIU MIŠEVI. Polako doćiće vreme kada se ponovo budete vratili u svoju lepu Albaniju i tamo ponovo bili slepci kao i nekad jer sve što vam je Srbija dala vratićete jer ste NEZAHVALNA GAMAD. Jedina stvar zbog čega osećamo da smo ostvarili neuspeh jeste što nismo uspeli da vas opismenimo, delom što se nismo dovoljno trudili a većim delom što ste vi jedna obična glupa, primitivna,nezahvalna bagra a i učenje vam je slaba strana.ZLOBNICI SAMO POLAKO CIU, CIU, CIU...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA