DAVOS: Merkelova, Medvedev i Kameron o ekonomskoj krizi

Na skupu kojim preovladava oprezni optimizam da je najgore u svetskoj ekonomiji možda već za nama učestvuje oko 45 svetskih lidera i 2.500 lobista, novinara, ekonomista i poslovnih lidera

  • 0

U švajcarskom zimskom turističkom centru Davos počeo je petodnevni godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (WEF), koji okuplja svetsku političku i poslovnu elitu.

Na skupu kojim preovladava oprezni optimizam da je najgore u svetskoj ekonomiji možda već za nama, učestvuje oko 45 svetskih lidera i 2.500 lobista, novinara, ekonomista i poslovnih lidera.

Na jednoj od prvih sesija foruma, izvršni direktor američke investicione banke "JP Morgan", "Čejz Džejmi Dimon", izjavio je da ima osećaj da bankarski sektor počinje da "okreće list" u svojoj nedavnoj teškoj istoriji, prenela je agencija AFP.

Osnivač WEF i domaćin Klaus Švab je na otvaranju pozvao delegate da naprave preokret kad je reč o dužničkim problemima evrozone koji su gurnuli taj region u recesiju.

Među liderima koji će se obratiti učesnicima foruma su nemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Rusije Dmitrij Medvedev, italijanski premijer Mario Monti i njegov britanski kolega Dejvid Kameron.

Prvi veliki lider koji će danas govoriti biće Medvedev, koji će upoznati učesnike sa ekonomskim izgledima Rusije.

Ostali vodeći govornici biće predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi, koji će govoriti "o izazovima u godinama pred nama" i čelnica Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA