ODLUČIO: Mark Cukerberg ulazi u politiku

Vlasnik Fejsbuka do sada nije dao političku podršku ni demokratama ni republikancima, sem što se dva puta sastao sa predsednikom SAD Barakom Obamom

  • 0

Mark Cukerberg, vlasnik društvene mreže Fejsbuk, odlučio je da uđe u političke vode i sledećeg meseca će organizovati donatorsku večeru za Krisa Kristija, republikanskog guvernera Nju Džersija i potencijalnog predsedničkog kandidata na izborima 2016. godine.

Večera će biti organizovana 13. februara u Cukerbergovoj kući u Kaliforniji, a svi koji žele da prisustvuju moraće da plate po 3.800 dolara po osobi.

Vlasnik Fejsbuka do sada nije dao političku podršku ni demokratama ni republikancima, sem što se dva puta sastao sa predsednikom SAD Barakom Obamom, kada je on bio u poseti Silicijumskoj dolini.

Portparolka Fejsbuka Sara Fajnberg izjavila je da se Cukerberg upoznao sa guvernerom Kristijem pre dve godine, kada je dao donaciju od 100 miliona dolara za škole u gradu Njuark u Nju Džersiju, koji godinama ima problema sa školskim sistemom.

Prošle godine je predsednica kompanije "Hjuit Pakard" Meg Vitman organizovala donatorsku večeru za republikanskog predsedničkog kandidata Mita Romnija.

Kristi se pominje kao jedan od potencijalnih kandidata za predsedničku nominaciju kod republikanaca na izborima 2016. godine.

(M. R. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA