Srbi zaustavili kolonu Euleksa i zapalili gume

Okupljeni su preprečili put Priština-Ribariće kamionima i putničkim vozilima. Propuštaju sva vozila osim onih koja prevoze kosovske carinike i policiju

  • 5

Srbi koji su jutros blokirali put Priština-Ribariće zaustavili su oko 8 sati kolonu Euleksa i kosovske pogranične policije u Zubinom potoku, ovom prilikom zapaljene su i gume.

Taj magistralni put, koji vodi ka prelazu Brnjak, blokiran je od ranih jutarnjih sati, a Srbi, kako kažu, propuštaju sva vozila osim onih koja prevoze kosovske carinike i policiju.

Preko obe kolovozne trake tog magistralnog puta, koji prolazi kroz Zubin potok, Srbi su juče i danas preprečili kamione i putnička vozila tako da osoblje Euleksa i kosovske policije nije uspelo jutros ovim putem da stigne na integrisani prelaz Brnjak.

Kako javlja agencija Anadolija, Srbi koji su blokirali put žele da kosovski graničari napuste granični prelaz Brnjak, zbog čega su, kako kažu, sprečili zvaničnike Euleksa pod optužbom da vozilima prevoze kosovske graničare.

Portparol regionalne policije Besim Hoti kazao je da su Srbi ponovo postavili barikade.

- Srbi su zatvorili škole i sve učenike postavili na barikade. Žele zaustaviti kosovske granične službenike jer je, prema njima, to deo Srbije - kazao je Hoti.

Reporter Anadolije javlja da je na barikadama oko 150 demonstranata koji su benzinom zapalili automobilske gume.

Kosovski Srbi i juče su držali u blokadi taj putni pravac, a u opštini Zvečan, u mestu Rudare, takođe su tokom jučerašnjeg dana zaustavili vozila Euleksa koja su se kretala ka prelazu Jarinje.

(Telegraf.rs / Tanjug; Anadolija / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    25. januar 2013 | 15:30

    дај да заратимо и потаманимо све шиптаре

  • siptar

    25. januar 2013 | 21:40

    Najprovokator javi se ako hoces jebem ti glup

  • русија

    25. januar 2013 | 18:49

    то браћо. Проклет био Дачићу и остали љигавци

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA