PROFA-DILER: Mesec dana pritvora i otkaz u najavi

Nastavnik fizičkog Radomir M. (59) najpre je udaljen sa radnog mesta, a ukoliko se njegova krivica za ovo delo dokaže, dobiće otkaz u Devetoj beogradskoj gimnaziji

  • 0

Profesoru Devete beogradske gimnazije Radomiru M, uhapšenom zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, određen je pritvor do 30 dana.

Načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić kaže da će, ukoliko se dokaže da je nastavnik fizičkog u gimnaziji "Mihailo Petrović Alas" izvršio ovo krivično delo, on dobiti otkaz u školi. Istraga će, kako je rekao Tmušić, pokazati da li je nastavnik eventualno prodavao drogu učenicima.

Nastavnik je uhapšen pre dva dana, nakon čega mu je škola odredila meru udaljenja s radnog mesta.

U saopštenju policije navodi se da je Radomir M. jedan deo droge zadržavao i koristio za lične potrebe, a Tmušić ističe da direktor škole, u slučaju sumnje, ima pravo i obavezu da zaposlenog uputi na proveru zdravstvene sposobnosti.

Policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd lišili su slobode Filipa P. (37) i Radomira M. (59) iz Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP Srbije.

Kod osumnjičenih su prilikom pretresa vozila (vlasništvo Filipa P.), u tapacirungu krovne konstrukcije, pronašli 20 paketića heroina težine oko 56 grama. Oni su uhapšeni u trenutku primopredaje, o čemu je odmah obavešten dežurni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Radomir M. duže vreme kupovao heroin od Filipa P. i prodavao ga krajnjim korisnicima, dok je jedan deo zadržavao i koristio za lične potrebe.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA