Ko je iz MUP-a odavao tajne Šariću?

Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije u svom izveštaju od 13. januara 2012. piše da je u toku dosadašnjih provera utvrđena "interesantna" veza između Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta ministra policije, i pojedinih članova organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, Zorana Ćopića i Radovana Štrpca

  • 2

U izveštaju MUP-a, u koji je "B92" imao uvid, utvrđene su "interesantne" veze Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, s kriminalnom grupom Darka Šarića.

Branko Lazarević od 2010. nije šef Dačićevog kabineta. On je iz MUP-a je prešao u diplomatiju i otišao za atašea u ambasadi u Atini.

Premijer Ivica Dačić nije odgovorao na pozive, a o ovom slučaju nisu želeli da govore ni koordinator službi bezbednosti Aleksandar Vučić, ni direktor policije Milorad Veljović.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije u svom izveštaju od 13. januara 2012. godine piše da je u toku dosadašnjih provera utvrđena "interesantna" veza između Branka Lazarevića, šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, i pojedinih članova organizovane kriminalne grupe Darka Šarića − Zorana Ćopića i Radovana Štrpca.

Kriminalistička policija piše da je Lazarević Štrpcu tokom 2009. javljao da članove Šarićeve grupe prati i prisluškuje policija, pa da obrate pažnju na komunikaciju.

Lazarevića policija nalazi i u slučaju kupovine "Mitrosrema", kada njegovo ime pominje Nikola Dimitrijević, osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer je za Šarića kupio to preduzeće.

(I. M. / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    26. januar 2013 | 18:05

    Njega uhvatiti nece. Gde god da je,sa njegovim parama je dobro dosao,jer ce da prenese ogroman novac u toj drzavi. Najpre je u Svajcarskoj,jer poznati begunci se kriju tamo :)

  • Sale T.

    26. januar 2013 | 17:44

    Ne bi me čudilo kada bi se doznalo da Šarić uživa punu zaštitu u nekom od naših diplomatskih predstavništva u svetu a možda je baš u Atini?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA