PREŽIVELA DRAMU: Panično smo bežali iz "Druge kuće", sve je smrdelo na benzin! (FOTO)

Nina A., koja je bila u kafani koju je benzinom ispolivao Damir Trkulja, kaže da su se u istom trenutku svi gosti zatrčali ka samo jednom izlazu iz lokala, koji se nalazi u suterenu zgrade

  • 5

Beograđanka Nina A. (23) koja je bila u kafani "Druga kuća" kada je Damir Trkulja (34) pokušao da zapali lokal, kaže da je veliku tragediju sprečila samo pribranost gostiju, ali dodaje da se veoma uplašila jer lokal ima samo jedan izlaz, a nalazi se u suterenu!

- Bilo je strašno. Super smo se provodili, ali je negde oko 00:45 počelo užasno da smrdi na benzin. Pevač je nekoliko minuta kasnije u mikrofon rekao da bez panike napustimo objekat. Naravno, odmah je nastala panika, gledali smo samo da izađemo što pre. Nastalo je guranje, baš je bilo strašno - započinje Nina A. razgovor za Telegraf.

Trkuljini motiv za pokušaj podmetanja požara i potencijalnog ubijanja nekoliko desetina nedužnih ljudi, još uvek nije poznat. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, on se pod dejstvom alkohola posvađao sa osobljem lokala, koje ga je izbacilo napolje. Trkulja je zatim nabavio benzin, kojim je zidove kafane polio spolja.

Naša sagovornica kaže da je primetila da nešto nije u redu sa jednim od gostiju, ali kaže da ništa nije slutilo na incident.

- Meni se čini da je to kroz ventilaciju nekako dospelo u samu kafanu. Mislim, pričalo se posle da je to taj momak koga su izbacili napolje, ali strašno je u svakom slučaju. Kad su došli vatrogasci i interventna i kad su ustanovili da nema opasnosti, pustili su nas da se vratimo po stvari. Tek kad sam krenula kući, shvatila sam u kakvoj sam opasnosti bila. Pa, bilo je dovoljno samo da neko zapali cigaru - seća se naša sagovornica.

Ona dodaje da je dodatnu opasnost predstavljalo to što je kafana u suterenu i tvrdi da obezbeđenje nikoga na ulazu nije pretreslo.

- Lokal je u suterenu, moraš niz stepenice da siđeš da bi ušao, i to je onda jedini izlaz. Pritom, nikoga na ulazu nije bilo, mene i moje društvo niko nije pretresao, kao u drugim klubovima - kaže Nina A.

Podsetimo, u aprilu prošle godine šestoro mladih ljudi izgubilo je život u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu, jer lokal nije bio adaptiran u skladu sa zakonskim propisima.

(M. Stojanović / Foto: Fejsbuk / Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA