Mladi matematičari nagrađeni za najbolje aplikacije

"Telekom" uručio nagrade učenicima Matematičke gimnazije za najbolje aplikacije za mobilne telefone u okviru prvog mt:s Android konkursa

  • 0

Kompanija "Telekom Srbija" uručila je nagrade učenicima Matematičke gimnazije za  najbolje aplikacije za mobilne telefone. Nagrade su podeljene u okviru prvog mt:s Android konkursa.

Prvo mesto osvojio je tim ''AbstractAlgorithm'' koji su činili Dragan Okanović i Teodor von Burg, za andorid igricu ''Wiz Wars'' koju mogu da igraju dva korisnika i aplikaciju za slaganje Rubikove kocke ''Cubin''.  Prema rečima autora, da bi igrica bila aktivirana dovoljno je da se telefoni povežu blututom. Nagrada za prvo mesto je  put u Barselonu na Svetski kongres mobilne telefonije.

Tim ''Mi''- Rade Špegar, Lazar Arsić i Marko Rakić, osvojio je drugo mesto za projekat  ''Moj dnevnik'' , pomoću koje đaci mogu da vode evidenciju svojih ocena i u svakom trenutku da izračunaju prosek ocena.

Treće mesto je podelio tim ''The Arćer Development'', Davida Videnovića za projekat ''Oceni školu'' i tim ''Divine Intervention'' čiji su članovi Jovan Damjanović i Milena Milošević za projekat ''MGChemLab'' koji omogućava izvođenje hemijskih elemenata na telefonu.

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović je kazao da je ovaj konkurs još jednom pokazao da među učenicima ima talenta i interesovanja za uspešne projekte.

Nagrade je uručila direktorka Sektora za odnose sa javnošću "Telekoma Srbije" Milica Marković, koja je istakla da  je  ovaj konkurs  pokrenut sa idejom da se mladim ljudima pokaže kako funkcioniše svet telekomunikacija.

- "Telekom" je prošle godine iznosom od 20.000 evra finansirao odlaske na pripreme i takmičenja učenika Gimnazije, a ta saradnja će se nastaviti i tokom 2012 - istakla je Marković.

(Telegraf.rs/Tanjug;  Foto: PC Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA