Dečaci iz Somalije pošli u prvi razred srpske škole

Braća Džamil i Salih, stari 12 godina, postali su đaci prvaci u lokalnoj školi u Bogovađi, a moguće je da će im se pridružiti i vršnjaci azilanti iz Sirije, Pakistana i Avganistana ukoliko dovoljno savladaju srpski jezik

  • 7

Dvojica dečaka iz Somalije, iz porodice azilanata u Centru u Bogovađi kod Lajkovca, pošli su u prvi razred lokalne osnovne škole, javili su danas valjevski mediji.

Kako je javio Radio Valjevo, na početku drugog polugodišta prvaci su postali braća Džamal i Salah stari 12 godina, koji su u Centru za azilante proveli godinu dana i savladali srpski jezik, što im omogućava da prate nastavu.

Njihova učiteljica Ana Živković iz izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Mile Dubljević" iz Lajkovca, u Bogovađi, rekla je da su se Džamal i Salah "odlično uklopili". Ona nije isključila mogućnost da im se u školskim klupama priključe vršnjaci iz Sirije, Pakistana, Avganistana ili Somalije, takođe iz azilantskih porodica, ukoliko "u dovoljnoj meri" savladaju srpski jezik.

Centar za azilante u Bogovađi otvoren je, odlukom Vlade Srbije, u junu 2011, kako bi se rasteretio sličan centar u Banji Koviljači, a ovo je prvi slučaj da deca iz tog centra pođu u školu.

(Telegraf.rs / Beta, Foto: gemrtv.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    28. januar 2013 | 16:22

    Hahahahaha

  • Dezurni sudija

    29. januar 2013 | 03:57

    Poceli su polako da se mnoze e Srbijo moja nekada si bila ponos i dika hrabrih ljudi za 40 godina ubijace nas bande Somalijaca i Pakistanaca zapamtite ove reci pljackace nam kuce terati zene na prostituciju, za svakoga ko pobegne iz pustinje afrike juzne amerike nebitno koja evropska zemlja ona je raj za njih. Nisam rasista! Ali niko ne ulaze u njihove zemlje i zato i beze ovamo i donose njihovu nesrecu zalosno.

  • Sale

    28. januar 2013 | 19:20

    U danskoj su najgori somalici..Leni i zatucani. Nasi pod Hitno da ih krste!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA