SRB ISKLJUČIO ĐAPIĆA: Hrvatska stranka prava izbacila Anta!

U izjavi za "Večernji list" bivši šef pravaša Anto Ðapić demantovao je vest o izbacivanju iz stranke, ocenivši da je reč o političkom podmetanju. "Informacija da sam izbačen iz stranke neverovatna je jednako kao da su rekli da sam odleteo na Mesec", rekao je Đapić

  • 0

Predsedništvo desničarske Hrvatske stranke prava danas je u Sisku aklamacijom isključilo iz stranke svog dugogodišnjeg šefa i dosadašnjeg počasnog predsednika Anta Ðapića, za koga mnogi smatraju da je kriv za eroziju stranke i gubitak njenog parlamentarnog statusa.

Ðapić je vesti o izbacivanju iz redova "pravaša" ranije negirao, ali je aktuelni predsednik HSP Danijel Srb danas rekao novinarima da je odluka doneta jednoglasno na vanrednoj sednici predsedništva u Sisku, kojoj su prisustvovali i brojni rukovodioci i aktivisti stranke.

Nakon prošlih parlamentarnih izbora bilo je dogovoreno da se Anto Ðapić više neće politički aktivirati, ali je on i dalje stranku koristio za svoje političke ambicije i lične interese, zbog čega je veliki broj članova napustio stranku, rekao je Srb.

Najavio je da će stranka na političkoj sceni ponovno zauzeti mesto koje joj pripada i da veruje da će to pokazati na lokalnim izborima u maju na koje izlazi samostalno.

Ocenio je mogućim proces ujedinjavanja pravaških stranaka i povratak članova koji su napustili stranku, jer više ne postoje razlozi zbog kojih su otišli.

U izjavi za "Večernji list" šef pravaša Anto Ðapić demantovao je vest o izbacivanju iz stranke, ocenivši je političkim podmetanjem. "Informacija da sam izbačen iz stranke neverovatna je jednako kao da su rekli da sam odleteo na Mesec", rekao je Đapić.

On je pre nekoliko dana najavio svoj povratak u aktivnu politiku i ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Osijeka, tvrdeći da je to u interesu HSP i da su to od njega tražile partijske organizacije u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

Ðapić je, dok je bio na čelu HSP-a vladao autokratski, a sve koji su mu hteli biti protivkandidati za mesto predsednika navrat-nanos je izbacivao iz stranke pre izbornog procesa.

Stranka koja je kad ju je preuzeo imala 15 poslanika, danas nema nijednog, a jedini pravi  poslanik je Ruža Tomić iz HSP - Ante Starčević, koja sada slovi za najjaču stranku.

Ðapić je, takođe, poznat i po tome što je plagirao svoj magistarski rad, ali je slučaj zastareo, pa je jedina posledica bila da mu je Pravni fakultet u Splitu oduzeo titulu magistra.

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA